als mama word ik blij van de gekste dingen
geluk,  mama zijn

10 zaken waar je als mama gelukkig van wordt

Als mama word ik blij van de gekste dingen. Echt van de gekste dingen!

  1. Als ik na lang zoeken en halsbrekende toeren uit te halen, alle onderdelen van een spel of puzzel terug vind. Mijn kapoenen zijn kampioenen in het rondgooien hun spullen op de meest originele plekken.
  2. Als ze na de 356ste keer eindelijk luisteren en flink opruimen of doen wat je vraagt.. Hallelujah, het wonder is geschied!
  3. Als ze eens 5 minuten flink samenspelen. Geen ruzie, geen tranen. Geen mama die scheidsrechter moet spelen. Waarom heb ik ooit gedacht dat ze elkaar dan bezig gingen houden? Mama bezig houden, dat is veel leuker.
  4. Als ze eens flink slapen. Dan pas voel ik hoe moe ik eigenlijk wel ben van al die keren dat ze veel te vroeg wakker waren. Iedere keer dat ze 10 minuten langer slapen dan gewoonlijk, doe ik al een vreugdedansje.
  5. Eens alleen in de de douche of naar het toilet kunnen gaan. Tijd om jezelf eens grondig te wassen, zalig. Ze willen altijd zo graag mee. Afspraak voor een familiereünie ten huize Demeestere? De badkamer!
  6. Als ik ze zonder veel troubels in de autostoel gehesen krijg én op tijd op de afspraak ben. En dat zonder een rood hoofd of een zenuwinzinking.
  7. Als ik erin slaag iets eetbaars op tafel te toveren. Zonder dat het aanbrand (omdat ik vanalles en nog wat aan het doen was) of er een huilende peuter aan mijn been hangt. Dat ‘gezond’ eten laten we even buiten beschouwing.
  8. Als ze lachen om mijn gekke bekken of als ze me de leukste van de hele wereld vinden. Nu nog, daar moeten we van genieten.
  9. Als we ’s avonds in de zetel zitten en ze in stand-by gaan. Ze laten dan toe dat ik hen knuffel en overstelp met kusjes. Mama loves it!
  10. Als ze lachen en gelukkig zijn. Dan denk ik: ik zou het toch niet anders meer willen. Maar af en toe eens ‘klagen’ mag , toch? 😉

Waar worden jullie blij van?

Lees ook: Mama is een zaag

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

Één reactie

Een reactie achterlaten

%d bloggers vinden dit leuk: