Uncategorized

Mama zijn is…

Mama zijn is toch heel speciaal. Hieronder vind je 13 zaken die ik gaandeweg ontdekte.
Mama zijn is:

 1. midden in de nacht in de zetel hangen met een ziek kind. Mama-liefde is dan het beste medicijn.
 2. even slikken als hij jarig is. Is hij echt al zo oud? Help, waar is die tijd naartoe dat hij voor het eerst in jouw armen lag?!
 3. karaktertrekken van jezelf in je kids herkennen en niet weten of je nu bang of trots moet zijn. En dan nog denken: Dat heeft hij toch niet van mij?! ?
 4. voor de 158ste keer hetzelfde boekje voorlezen met evenveel enthousiasme. Je kan het ondertussen vanbuiten opzeggen. Maar zij vinden het telkens opnieuw geweldig. Dat telt.
 5. super snel naar het toilet leren gaan. Je bent net terug voor de ene een blauw oog heeft of als de ander op het punt staat de muren een make-over te geven.
 6. blinkend van trots staan stralen als je complimenten krijgt of als ze iets tofs doen. Dan denk je bij jezelf: “That’s my boy”! (glunder, glunder)
 7. hen zoveel mogelijk willen beschermen. Met je hele lijf en alle liefde die je in je hebt, wil je steeds het beste voor hen.
 8. je tranen amper kunnen bedwingen als je hem voor het eerst afzet op school. Wie heeft er ooit uitgevonden dat ze op 2,5 jaar al naar school moeten? Ze zijn nog zo klein, snif snif.
 9. proberen elke dag het beste van jezelf te geven. Ook als het wat moeilijk gaat of als het vierkant draait. We doen allemaal ons best ?.
 10. Hun grootste fan en hevigste supporter zijn. Soms hebben ze een duwtje in de rug nodig. Je bent ondertussen super bedreven in het aanmoedigen.
 11. stiekem toch opgelucht zijn als ze in hun bed liggen. Even wat rust, Halleluja!
 12. snakken naar wat me-time. Maar na vijf minuten mis je hen alweer en praat je steeds over hen.
 13. Nooit genoeg kunnen krijgen van hun kussen en knuffels. Ze geven je weer de energie om er tegenaan te gaan.

Kunnen jullie nog zaken toevoegen aan het lijstje? Doe gerust! ?

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

3 reacties

Een reactie achterlaten