inspiratie

20 van 2020: update 2

Eind 2019 stelde ik 20 doelen op die ik dit jaar belangrijk vond. We zijn ondertussen bijna acht maanden verder. Hoe zit het met die doelen? Ik klets jullie even bij ?. Het is een blog met veel foto’s geworden.

 1. 20 boeken lezen

  Oké ik geef het toe, 20 boeken leek me wel wat veel, maar dit jaar wou ik echt weer wat meer lezen. Ik had dus eigenlijk een schop onder mijn kont nodig ?.

  Ondertussen al 14 boeken uit. Nog een duwke en ik haal het misschien wel…

  Deze boeken las ik ondertussen al. Ik vond ze stuk voor stuk aanraders:
  Samen thuis – Lisa Jewell
  Waarom mama vloekt – Gill Sims
  Het einde van de wereld – Kristin Hannah
  De Nachtegaal – Kristin Hannah
  Zomernacht – Kristin Hannah
  Midden in de winternacht – Kristin Hannah
  Mild ouderschap – Nina Mouton
  Mijn kind is hoogsensitief – Ilse Van Den Daele
  Zestig dagen – Jilian King
  De bloemenjaren – Erica James
  De Wintertuin – Kristin Hannah
  Mijn verloren dochter – Kristin Hannah
  Ben ik een slechte mama – Patsy Kerhofs
  Verder dan de sterren – Kristin Hannah

 2. Een weekendje weg met manlief zonder kids

  We planden begin juli een herkansing voor ons weekendje weg. Mijn ouders stelden hun huis beschikbaar. Ze wonen midden in de stad Brugge en ondertussen zaten ze aan zee met de boys. Wat we vooral deden dit weekend? Slapen, haha. Echt, die kids van me stonden duidelijk niet vooraan in de rij toen de slaap werd uitgedeeld. We gingen ook eens op restaurant en hadden we tijd voor elkaar en onszelf. Bedankt mama en papa, het was even echt opladen.

  IMG_7765IMG_7741IMG_7749IMG_7758IMG_7807

 3. Foto-albums van de kids in orde maken

  Dat deed ik eindelijk! De foto-albums zijn van alle drie de kids weer aangevuld met foto’s. Ik moet er wel soms nog wat tekst bij schrijven, maar het grootste werk is gedaan. Oef! Telkens als ik met die foto’s bezig ben, vraag ik me af waarom ik toch zoveel foto’s maak, haha.

  IMG_8304

 4. Twee loopwedstrijden

  Door Corona zijn er nog steeds geen loopwedstrijden. Ik wou graag meedoen aan de ‘Think Pinkwedstrijd’. Omdat die afgelast was, kon je hem wel in je virtueel lopen en registeren met een app. Zo liep ik de 11km in mijn dorp en kon ik daarna een fictieve medaille opdragen aan een zorgverlener: mijn zus. De warmste week zal ook wel digitaal gaan hoop ik en dan zit ik aan twee loopwedstrijden.

  IMG_7316

 5. Aparte dates met de kids

  Gelukkig bestaat er zoiets als verjaardagsfeestjes of gaan spelen bij vriendjes. Want iets doen met één kind, kan zo leuk zijn. Matthias mocht bij een vriendje gaan spelen. Eerst gingen Thomas en ik zwemmen en daarna aten we een dessertje in de Lunch Garden. Topmiddag!
  IMG_8543IMG_8546
  Daarna mocht Thomas naar een verjaardagsfeestje. Matthias wou naar de bioscoop en koos voor de film Lassie. Zo’n mooie film. Ja, ik pinkte enkele tranen weg #emomoeder. Maar ook zo’n leuke middag.

  IMG_8870IMG_8871

 6. Elke maand een avondje weg met manlief

  In januari en februari zijn we telkens één avond op date geweest. Dat waren hele fijne avonden. We gingen altijd uit eten en sloten de avond af met een wandeling. In maart was het etentje voor mijn verjaardag al gepland, maar door Corona is dat niet doorgegaan. En sindsdien zitten we thuis. In april en mei maakten we er dan een datenight van in ons kot. In juli gingen we nog eens op restaurant (zie datenight). In augustus werd het weer een date in ons kot. Zo gaat het ook. Maar we verlangden om nog eens zorgeloos weg te gaan. Daarom logeerden de oudste een nachtje bij oma. En de jongste mocht naar zijn meter. Zo konden we nog eens op restaurant.

  IMG_7241IMG_8798IMG_8799IMG_8805

 7. Meer water drinken

  Eindelijk heb ik min of meer een routine ontwikkeld met het water drinken. Ik denk er veel meer aan dan vroeger. Hoera!

 8. Babysitten op het petekind van manlief

  Dat lukte al twee keer. Ik moet zeggen dat Corona vooral een stoorzender is. Maar ja, nu beseft ze het eigenlijk toch nog niet zo goed. Hopelijk lukt het wat meer als ze wat ouder is.

  IMG_8698IMG_8705

Conclusie:
Ik heb al enkele dingen kunnen afvinken. Sommige dingen ook niet door Corona. Maar ik ben wel met veel dingen nog bezig.

Dit had ik al afgevinkt in de vorige editie:

 • Meer de fiets nemen
 • Even chillen
 • Meer wandelen in de natuur
 • Gezinsfoto’s maken
 • Geen onnodige zaken kopen
 • Basiscursus eerste hulp volgen
 • Eens een hele dag in pyjama blijven hangen

Hier deed ik nog niets voor:

 • Die gsm aan de kant laten liggen
 • Babykleren verkopen

Hoe zit het met jullie doelen voor 2020?

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama.

16 reacties

Laat een reactie achter

%d bloggers vinden dit leuk: