inspiratie

20 van 2020

Een nieuw jaar, nieuwe vooruitzichten. Onder het motto: “Je leeft maar één keer”, maakte ik een lijstje met 20 dingen die ik belangrijk vind. Mijn inspiratie haalde ik bij Kristien. Natuurlijk zal niet alles lukken, maar ik ben al tevreden als meer dan de helft lukt.

 1. 20 boeken lezen

  Ik lees zo graag. Maar ik merk dat ik daar de laatste jaren geen tijd meer voor vrijmaak. Dan ben ik teveel met mijn gsm bezig, werk ik aan de blog of kijk ik televisie. Dus dit jaar wil ik het lezen wat meer oppakken.

  IMG_3698.jpg
  Dit is trouwens een hilarisch boek over het moederschap.
 2. De fiets nemen

  Goed voor de beweging en ook voor het klimaat. Dit jaar fietste ik al vaak, maar het kan altijd nog meer. We hebben trouwens een tandem waarmee ik de jongens vaak naar school breng. Met maar één auto, is het van moeten. Maar we genieten ook wel van die fietsritjes.

 3. Een weekendje weg met manlief zonder kids

  Check! Ons weekendje is al gepland. In het weekend van 8-9 februari gaan we twee dagen naar Cadzand. Zonder kids, alleen maar wij. Want dat we een team blijven vormen, is even belangrijk als het grootbrengen van de kids.

 4. Een naaiprojectje

  Ik naai graag. Maar er is niet altijd tijd. Of ja, ik maak niet altijd tijd. Daar wil ik dus verandering in brengen.

  kroon
  Vorig jaar naaide ik deze kronen.
 5. Even chillen

  Als we een vrije dag hebben, dan plan ik die meestal vol. Waardoor de vakanties dus propvol zitten. Na een vakantie ben ik nog meer moe, dan voor de vakantie. Even chillen lijkt me dus best leuk. Geen idee of het ook zal lukken ?.

 6. Foto-albums van de kids in orde maken

  De foto’s staan op de computer, maar worden niet meer afgedrukt. Hun albums dateren nog van als ze een jaar of twee waren. Ze groeien veel te snel.

 7. Meer wandelen in de natuur

  Daar kan ik zo van genieten! Het brengt me helemaal tot rust.
  DSC_0079.JPG

 8. Twee loopwedstrijden

  Dit jaar liep ik de Warmathon. Dit gaf me een goed gevoel. Sinds ik loop, voel ik me veel fitter en krijg ik een boost van energie. Dus wil ik graag opnieuw aan twee loopwedstrijden meedoen. Niet om te winnen hoor, want ik loop maar traag. Gewoon als doel, zodat mijn conditie blijft.

 9. Babysitten op het petekind van David

  Céleste is het petekind van manlief. Het is belangrijk dat we een goede band met haar krijgen. Dus mag ze dit jaar zeker een paar keer langskomen.

 10. Me bijscholen voor mijn blog

  Graag wil ik nog wat meer uit mijn blog halen. Maar ik weet niet precies hoe dat allemaal gaat. Daar wil ik over bijleren. Dus schreef ik me in voor een blogchallenge. Spannend!

 11. Aparte dates met de kids

  Het kan zo leuk zijn om eens iets te doen met één kind. (lijkt me ook lekker rustig, haha) Want ze verschillen toch wat in leeftijd en karakter. De ene durft veel meer dan de andere. Dit jaar zou ik graag eens een Matthiasdag, Thomasdag en Casperdag houden. Ergens in de zomervakantie.

 12. Meer genieten

  We leven maar één keer. Dit jaar wil ik meer genieten. Van elke dag. En meer stilstaan bij wat ik heb, in plaats van wat ik niet heb. Het plan is om elke week een briefje in een bokaal te stoppen van iets grappigs/liefs. Lijkt me fijn om op het einde van het jaar even te bekijken.

 13. Babykleren sorteren/verkopen

  We zijn compleet. Drie kids is echt genoeg. Dus heb ik nu heel veel babykleren over. Er zitten nog veel mooie stuks in, maar die moet ik even sorteren. En bedenken wat ik ermee ga doen.

  IMG_0688
  Echt, ik kan een babywinkel beginnen. Veel stuks van de kids van mijn zus en schoonzussen.
 14. Elke maand een avondje weg met manlief

  Dit deden we vroeger flink. Maar toen kwam Casper en het komt er niet meer echt van. Tijd om hier verandering in te brengen.

 15. Gezinsfoto’s maken

  Vaak maak ik de foto’s. Dus raad eens wie er dan niet opstaat? Ja inderdaad! Dit jaar wil ik meer foto’s spammen van mij en mijn leuke gezin ?.

 16. Geen onnodige zaken kopen

  Vroeger was de action mijn lievelingswinkel. Nu nog, maar het druist toch wat in tegen mijn gevoel. Want ik probeer echt mijn best te doen voor het milieu. Zo kocht ik herbruikbare maandverbanden (erg tevreden van), werken we met glazen flessen en gebruiken we wasbare luiers. Buitenkomen met een kar vol brol voelt dan nogal verkeerd.

  fullsizeoutput_1ea7
  We zijn erg tevreden van wasbare luiers.
 17. Meer water drinken

  Ik kom zelden aan de 1,5 liter water die je normaal op een dag moet drinken. Echt iets om eens bij stil te staan. Mijn drinkfles staat al klaar.

 18. Die gsm aan de kant laten liggen

  Mijn man laat me regelmatig weten dat ik te vaak op mijn gsm zit naar zijn goesting. Hij heeft gelijk. Vaak zit ik Instagram of Facebook te checken of post ik nog snel iets in mijn stories. Matthias vraagt nu al wanneer hij een gsm krijgt…dat wil al iets zeggen he.

 19. Basiscursus eerste hulp volgen

  Dit jaar wil ik me bijscholen. Mijn ergste nachtmerrie is dat er iets met de kids of mijn man gebeurt en ik zodanig in shock ga, dat ik ze niet kan helpen. Door die cursus te volgen hoop ik dat ik rustig kan blijven als ze me nodig hebben. Je weet maar nooit.

 20. Pyjamadagen

  Eens een dagje in pyjama blijven hangen. Een dagje waarop niets moet. Klinkt als heaven. Dit gaan we zeker invoeren!

Wat zijn jullie doelen voor 2020?

Tot gauw,
Mie

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

9 reacties

Een reactie achterlaten