Soms voelt het dubbel

Het ouderschap brengt veel tegenstrijdige gevoelens met zich mee. Het ene moment juich je dat je wat me-time hebt, een moment later mis je de kids al. Ik zette mijn momenten waarbij zo’n gevoelens komen piepen even op een rijtje:

 • Hoera, ze mogen logeren bij oma! Na 10 minuten ben ik me al aan het afvragen wat ze aan het doen zijn. Wat is het stil in huis.
 • Graag wil ik die zwangerschapskilo’s kwijt, maar elke avond vind ik dat ik een wijntje of een stuk chocolade verdiend hebt. (check, we overleefden weer een dag)
 • Ik verlang tot het vakantie is om meer tijd door te brengen met de kids. Maar na een week of twee verlang ik al tot de school terug begint. (zo ver-moei-end)
 • Ze gaan een dag naar de crèche of doen een kampje terwijl ik eigenlijk thuis ben. Hallo schuldgevoel!
 • De hele dag uitkijken naar het moment dat ze in bed zitten en ze dan toch missen. (correctie: een heel klein beetje maar.) Rust is meer dan welkom.
 • Ik ben blij met een peuter en kleuter in huis (ze kunnen al wat dingen zelfstandig, joehoe!). Maar toch mis ik soms een baby (zo zalig knuffelen of het Zwitsal geurtje).
 • Enthousiast zijn dat ik een avond uit mag. Even geen kids om je heen. Maar dan praat ik een hele avond over hen.
 • Soms kan ik niet wachten tot ze wat groter zijn. Maar bij elke verjaardag wil ik de tijd stop zetten.
 • Af en toe denk ik aan vroeger en mis ik mijn rustige leventje (wat deden we dan toch?), maar toch zou ik het nooit anders meer willen.

Hebben jullie dit ook? Wat voelt bij jullie soms dubbel?

Tot gauw,
Mie

 

8 reacties

 1. Check, check en check! Vooral het diëten, maar chocola eten als ze in bed liggen haha. Alles afgevinkt behalve het “stop de tijd” idee. Ik vind het écht fijner als ze groter zijn. En dat zwitsal-geurtje kunnen ze houden tot de puberteit als het van mij afhangt 😀

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s