We moeten iets vertellen

We verwachten een derde kindje

Veertien weken was dit ons kleine geheimpje. En nu mag ik het eindelijk vertellen. Gelukkig, want mijn buik verraadt het al πŸ˜‰. Op 14 mei krijgen we ons derde kindje. En wat zijn we daar blij mee!

Mijn man wou geen derde

Ik kom uit een groot gezin en het was altijd gezellig bij ons thuis. Toen ik zwanger was van Thomas dacht ik: β€œDit zal toch niet mijn laatste zwangerschap zijn?”
Ik kon het precies toch niet helemaal afsluiten. Telkens als ik een zwangere vrouw zag, droomde ik van nog een kindje. Maar mijn man niet. Hij wou er maar twee. En voor nog een baby moet je natuurlijk met twee zijn he. Dus liet ik vaak genoeg vallen dat ik nog een derde wilde.

Het bleef mijn grote droom

Ik bleef stiekem koppig volharden, ervan overtuigd dat ik hem nog wel op andere gedachten kon brengen. Zo bleven mijn zwangerschapskleren op de bovenste plank van mijn kleerkast liggen en stockeerde ik de babyspullen mooi op zolder. Mijn wachtwoord bleef ook twee jaar lang β€œin verwachting” en dat wou ik absoluut niet veranderen. Toen ik in de paasvakantie aan mijn man vroeg of hij nog dromen had, wist hij niet direct iets te zeggen. Daarop zei ik dat ik echt nog graag een derde kind wou. Toen hij zag dat ik het meende, begon hij erover na te denken. En zo kreeg ik zijn zegen.

Hoe de broers reageren

We vertelden het eerst aan de broers. Matthias was blij en zei: ik wil graag een zus, want ik heb al een broer. Laat dat nu net iets zijn dat je niet kan kiezen! Thomas zei: β€œAja.” En dat was het πŸ˜…. Nu hij weet dat er een baby in de buik zit, kijkt hij af en toe eens naar mijn buik. Maar verder zijn ze er allebei gerust in. Wij weten sinds enkele dagen of het een broertje of zusje wordt. Maar daar vertel ik jullie later meer over.

De andere reacties

Bij mijn eerste en tweede zwangerschap waren de reacties altijd heel warm. Bij deze zwangerschap lijkt iedereen precies wat minder blij.Β Veel mensen zijn verrast en weten niet goed wat te zeggen. Ze zuchten dan maar en vertellen dat ze dit zelf Γ©cht niet zouden willen. En na wat verzuchtingen volgt dan een late proficiat. Nu ja, zolang wij maar tevreden zijn. En dat zijn we.

Dankbaar

Maar vooral ben ik dankbaar, voor dit nieuwe leven. Ik voel me gezegend omdat ik dit nog eens allemaal mag meemaken. En ik weet nu al dat ik manlief voor eeuwig dankbaar zal zijn dat hij me mijn zin heeft gegeven. Drie kindjes, het wordt druk ja. Maar ik weet zeker dat we dit kunnen. Wij twee samen en met zoveel liefde.

be50b811d79800f0ab77b1eb586a56bb--master-bedroom-love-is

 

 

 

17 reacties

  1. He Mieke,mooie blog hoor.Heel herkenbaar.Vooral dat zuchten en dan zeggen.’Hoe zult g dat allemaal doen?’Niets van aantrekken,blij en gelukkig zijn ,dat is het belangrijkste.Mogen wij eerder weten dan ‘later’,of ht n jongen of n meisje wordt?Dikke x

    Geliked door 1 persoon

  2. Ik wens jullie van harte proficiat met jullie zwangerschap!
    Een zalige tijd is dat, en die twee kleine stoere broers zullen superblij zijn met dat kleine” wondertje “……
    Geniet ervan samen…😍😘😍

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s