persoonlijk

2020: even terugblikken

Ik weet nog dat we aan het klinken waren op 2020. Wie had ooit gedacht dat het zo’n speciaal jaar zou worden. Ik neem jullie even mee naar de bijzonderheden van ons jaar.

Corona in het land

Toen in maart heel het land dicht ging, was het toch even aanpassen. Plots waren mijn drie kids thuis en moesten manlief en ik lesgeven aan onze klassen via filmpjes en lesopdrachten. Het was even zoeken naar een goed evenwicht. Want een filmpje doorsturen waarop één van de kids op de achtergrond “ik heb kaka gedaan!” staat te roepen, was niet echt bruikbaar materiaal. Heel de tijd op elkaars lip zitten, bracht nogal wat tegenstrijdigheden met zich mee. Mijn looptoertjes werden langer, om toch maar wat meer weg te kunnen zijn van thuis. Alle tips voor wat rust werden uitgeprobeerd.

een kamp bouwen corona
Een kamp bouwen

Gelukkig was het super mooi weer en konden we heel veel buiten spelen. Er was plots ook meer tijd voor ons gezin. Die momenten leerden me wat er echt toe doet.

onze wensen 2020
Een wens doen
picknicken in eigen tuin tijdens corona
Picknicken in eigen tuin

Verjaardagen vieren in onze bubbel

Verjaardagen van de kids volgden elkaar op. Ze zijn jarig in maart, april en mei. Telkens moesten we de feestjes in onze eigen kleine bubbel vieren. Gelukkig kwam de familie dan af en toe zwaaien, zodat het toch nog leuke dagen waren.

Casper zette zijn eerste stappen

Onze kleinste broer werd 15 maanden en een afspraak bij Kind en gezin verliep minder tof.
Casper deed op dat moment nog niet veel moeite om recht te staan, maar voor mij was dat helemaal oké. Elk kind evolueert op zijn eigen tempo. In de drie maanden erna, maakte hij wel heel veel evolutie. En dan plots, van de ene dag op de andere, liep hij! Niet voorzichtig, stapje voor stapje. Maar alsof hij nooit iets anders gedaan had. Het was precies alsof hij wachtte tot hij het heel goed kon. Nu is hij zelfs al aan het lopen en klimt hij overal op. Gedaan met de rust!

Naar zee

In de herfstvakantie trokken we naar zee. Het appartement van mijn ouders is net onze tweede thuis. Daar komen we tot rust en kunnen we volop genieten. Dat dit nog kon, daar waren we heel dankbaar om.

broederliefde aan zee
Het beste beeld. Smelt.

Mijn wensen

Voor 2021 wens ik jullie het allerbeste toe. Een goede gezondheid en tonnen liefde, warmte en geluk. Het gevoel om tevreden te zijn met wat je hebt. Bedankt om hier zoveel te komen lezen en elke reacties op mijn blogs verwarmt mijn hart ❤️. Weet dat ik soms ook gek wordt van mijn bubbel(s), maar in the end zou ik toch niemand anders willen.

Heel veel liefs,

Mie

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

10 reacties

Een reactie achterlaten

%d bloggers vinden dit leuk: