Wat als er een stopknop op de kids zou zitten?

Ik heb geweldige kinderen. Echt waar! En ik zie ze graag. Dat doet echter niets af van het feit dat ik ze soms ongelofelijk irritant vermoeiend vind. Het is natuurlijk goed dat ze een eigen persoontje hebben en dat ze weten wat ze willen. Maar stel je voor- wat zou het toch zalig zijn- als er een stopknop op die kindertjes van me zou zitten. Tijdens een crisismoment duw je gewoon op stop en skip je het drama. Lekker rustig. Of je gebruikt het als ze maar niet willen slapen (terwijl ze on-ge-lo-fe-lijk vervelend moe zijn).

Helaas zit die stopknop niet inbegrepen

Natuurlijk zou ik die knop niet elke dag gebruiken. Ha! Of toch, wie weet 😅. Maar helaas zit dat niet inbegrepen. De ‘fases’ volgen zich razendsnel op en je moet er gewoon doorheen. Als ik goed geslapen heb, dan ben ik de voorbeeldige moeder uit de boekjes die geduld kan opbrengen voor de 56ste huilscène op een dag. Dan laat ik ze even uitrazen en probeer ik uit te vissen wat er onder het gedrag zit. Maar meestal slaap ik niet zo goed

Elke dag een nieuwe kans

Toch neem ik me elke dag voor om het beter te doen. Niet dat het vaak lukt. Maar het voornemen is er alvast. Gelukkig doet slapen ook veel bij de kids (als ze tenminste slapen en niet spoken). Na een nacht ben je weer de beste en liefste mama ooit. Dan zijn ze vergeten dat je wéér eens stond te roepen. Een nieuwe kans. Gelukkig maar!

Zouden jullie ook een stopknop willen?

 

 

 

13 reacties

  1. Zeker herkenbaar! Mijn dochter van 2 is een slechte slaper en slaapt pas sinds twee weken door. De gebroken nachten in combinatie met haar temperamentvol karakter (ze heeft een zeer sterk willetje) maakt dat ik ook niet altijd de mama ben die ik zou willen. Weinig energie en minder geduld. Op zo’n momenten zou een stopknop wel eens welkom zijn. Ik neem me ook elke dag voor om bepaalde dingen beter te doen. Maar uiteindelijk kunnen we niet meer doen dan onze best, toch?

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s