Tips om kleuters bezig te houden

Nu we vijf weken thuis zijn met de kids, is dat voor velen niet gemakkelijk. Vooral niet als je moet werken. Daarom deel ik wat tips. Zelf geef ik les, dus moet ik de kinderen in school gaan opvangen. Gelukkig werken we met een beurtrol, wat wil zeggen dat ik maar één dag per week moet gaan. Ik ben dankbaar dat ik de andere dagen mijn kids kan opvangen en dat ze niet naar de opvang moeten.

 1. De 3D tekening

  Met deze site kun je een kleurplaat laten printen. Met de app Quiver kun je die dan werkelijkheid laten worden. Zo had de oudste een kleurplaat gekozen van de onderwaterwereld. Dat de vissen daarna echt begonnen rondzwemmen, vond hij geweldig.

 2. Leuke zoekplaten voor kleuters en oudere kinderen.

  Zoekplaten zijn hier een succes. Typ eens I spy in Google en je vindt er heel veel. Dat vinden ze hier allebei leuk om te doen.
  IMG_5809

 3. Yurls werkboekjes

  Lagere schoolkinderen krijgen werk via de computer of leerboeken. Voor kleuters worden geen werkjes meegegeven. Kijk dan zeker eens hier voor werkboekjes. Groep 1/2 is ideaal voor tweede of derde kleuter. Ik heb zelf een eerste kleuter en sommige dingen lukken ook al.

 4. Brieven en tekeningen maken

  Ze missen oma en opa hier. Daarom maken we tekeningen die we dan opsturen. Nu is het zo dat ze niet super graag kleuren, maar verven wel. Dus daar zijn ze wel even mee zoet. Als je kindjes heel veel tekeningen willen maken, dan kan je ze ook in de brievenbus van het rusthuis stoppen. Daar zijn ze zeker blij mee.

  IMG_5827

 5. Kinderyoga

  Het is belangrijk dat ze af en toe bewegen. Op deze site vind je heel veel bewegingstussendoortjes, muziekspelletjes en zelfs kinderyoga. Ook voor de allerkleinste kleuters. Zeker checken.

Het beste is om hen veel buiten te laten spelen of bak samen iets lekkers. Ook bij Jessica kan je heel wat tips vinden. Een kleuter is wel moeilijker bezig te houden dan een kind dat op de lagere school zit. Na 10 minuten willen ze weeral iets nieuws. Maar toch veel succes!

Heb je zelf nog tips om kleuters bezig te houden?
Tot gauw,
Mie

 

6 reacties

 1. Ik geloof dat wij een printer moeten kopen :p Ben vooral heel blij dat het mooi weer is. Zoveel mogelijk buiten. Met de fietsjes rijden, bowlen (met bekers en een tennisbal als je geen kegels hebt), fruit buiten opeten …

  Binnen raad ik fundels aan en ‘vergeten speelgoed’ van de zolder halen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Lijkt me best een uitdaging met kleuters. Mijn oudste is pas 3,5 en ging alleen twee ochtenden naar de peuterspeelzaal. Ik weet dat ze daar met het thema lente bezig waren dus besteed ik daar wat extra aandacht aan door bijvoorbeeld lent kleurplaten te kleuren en de namen vannde bloemen te benoemen. Ook oefeningen met dr schaar zoals vormen uitknippen vindt ze erg leuk.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s