Quarantaine: tips voor vijf minuten rust

We moeten allemaal in ons kot blijven. Na drie weken begint de quarantaine enigszins lastig te worden. Alles wat we thuis konden doen hebben we ondertussen gedaan. Dus waarmee houd je u dan nog bezig? Grotere kinderen doen helaas geen zalige middagdutjes meer. Dus lees de volgende tips voor vijf (geweldige) minuten rust.

 1. Speel verstoppertje:

  Ideaal als je kids zich willen verstoppen. Ga even vijf minuten op een stoel zitten. Laat ze maar denken dat je hen super hard aan het zoeken bent. Moet je jezelf verstoppen? Ik weet ondertussen goede plekken. Deze leek niet zo effectief.

  de was
  Ik verstopte me achter de drogende was

  Maar de garage, waar de voorraad paaseieren ligt, was goed gekozen.

 2. Laat ze meehelpen met poetsen.

  Geef ze een natte vod (niet té nat) en ze poetsen zelf hun vuile vlekken weg. Niet even effectief zoals jij het zou doen, maar het kan ermee door. Kijk en delegeer! En zit ondertussen even neer.

 3. Hang een slot aan de rits van de trampoline.

  Verstop de sleutel. Rust verzekerd. Haha 😉.

 4. Stop ze in bad of in de douche:

  Als ze knallende ruzie hebben, stop ze dan in bad of onder de douche. Ze vergeten even hun strijd en spelen flink. Dat je badkamer daarna onder water staat, moet je er wel bijnemen. Maar die vijf minuten rust heb je dan toch gehad, niet?

 5. Laat ze een kamp bouwen:

  Oké, het is misschien wat onhandig dat je dan ’s avonds kussens van de zetel mist en dat dat kamp in de weg staat. Maar ze kunnen daar best lang in spelen. Hoera voor de rust!

  kamp M en T

 6. Geef ze wat water

  Heb je een watertafel of een buitenkeuken? Ideaal. Heb je dit niet, wees dan creatief met emmers en potjes. Zolang ze maar water kunnen vergieten van de ene kom naar de andere. Of de bloemetjes (onkruid) water geven is hier ook een hit.

 7. Schattenjacht

  Zeg dat je in de tuin een schat verstopt hebt. Laat ze maar zoeken. Na een halfuur tover je ijsjes tevoorschijn als beloning. Wedden dat ze niet eens meer vragen achter de schat? Gelukkig, want die was er niet eens 😉.

Hebben jullie nog meer geniale tips om de quarantaine te overbruggen? Laat ze maar horen.

Tot gauw,
Mie

5 reacties

 1. de tip “geef ze water” zorgde er vorige week voor dat de oudste kwam klikken tijdens mijn werk dat er veel water in de living was, dat ik moest komen kijken. Bleek de jongste initiatief genomen te hebben de blauwe schelp in tuin met tuinslang te proberen vullen…maar had binnen de living gericht.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s