Uitstapjes in de zomervakantie

Op Instagram plaatste ik deze vakantie veel foto’s in mijn stories van uitjes. Zoveel dat het zelfs mijn pa opviel dat we nooit thuis waren. Ah nee, want dan moet ik poetsen 😉.
Veel mensen vroegen me ondertussen waar we overal naartoe geweest zijn en of ik daar een lijstje van heb. Wel vanaf nu dus wel.
Deze zaken moet je zeker doen rond het Kortrijkse. Het zijn bovendien allemaal gratis plaatsen, dus heel goed voor je portemonnee.

 1. Brielmeersen (Deinze)
  Een leuk domein met diertjes en een hele toffe grote speeltuin. Daarnaast is er ook nog een doolhof dat je zeker eens moet ontdekken. (Best wel goed onthouden waar je al geweest bent en waar niet, want anders loop je er een tijdje in rond.) Veel plaatsen waar je kan picknicken, dus je kan er zeker een hele dag van maken.
  DSC_0418DSC_0432
 2. Palingbeek (Ieper/Zillebeke)
  Een groot domein waar je kan wandelen of picknicken. Er is ook een leuke speeltuin aanwezig. Maar daarna moet je zeker nog iets gaan drinken in de cafetaria, waar er twee reuze springkastelen staan. Dit vonden de boys geweldig.
  IMG_2862IMG_2856
 3. Polygone + ’t Nonnebos (Zonnebeke)
  Wij gaan graag wandelen, dus hier zijn we ook vaak te vinden. Onze jongens kopen we om, met de belofte dat we erna naar ’t Nonnebos gaan. Geen idee wat dit is? Een brasserie/restaurant met een leuke speeltuin en een gigantisch springkasteel. Ideaal om hun energie kwijt te raken.
  IMG_2783IMG_2785
 4. De Gavers (Harelbeke)
  Sinds vorig jaar is er een nieuw waterspeelplein te vinden. Ideaal voor warme, hete dagen. Het water is niet zo diep, dus ook voor kleine kindjes is het goed te doen (mits toezicht natuurlijk). De ondergrond is van zand en met dit water, wordt het modder. Dit vond onze jongste geweldig.
  DSC_0416IMG_2748
 5. Parachutes bekijken (Moorsele)
  Tijdens de zomer organiseert de parachuteclub van Moorsele jaarlijks een springweek. Tijdens die week zijn er zo’n 1000 sprongen per dag, als het weer meezit. Dit jaar was het weer wat minder, maar toch een leuke activiteit om eens van dichtbij te zien. Je ziet ze letterlijk uit de lucht vallen. *Ik weet niet zeker of het dit jaar doorgaat. 
  IMG_2825IMG_2813
 6. Tiegembos (Tiegem)
  Weer een bos waar je kids naast wandelen naar hartelust kunnen spelen in de speeltuin. Maar daarnaast kan je nog een bronnetje ontdekken en de brug oversteken.
  fullsizeoutput_1d3cIMG_3262
 7. Warande (Heule/Kuurne)
  Een toffe speeltuin waar de kids zich naar hartelust kunnen uitleven. Er is ook een speelpleinwerking. Maar als je na 10uur gaat en voor 16uur, dan is het speelterrein vrij. * Door Corna is een heel speelterrein afgezet voor de speelpleinwerking, maar er is nog een stuk over waar er glijbanen, een schommels en een bootje is. 
  IMG_2842IMG_3787
 8. Bergelen (Gullegem)
  Sommige mensen denken dat ik daar woon. Maar dat is niet het geval 😉. Wel vind ik het een ideaal terrein om te wandelen én er is een grote speeltuin.
  IMG_3326IMG_3391
 9. Lucardi (Heule)
  Met deze zomerse temperaturen hebben we vaak ijsjes gegeten. Waar vind je de lekkerste ijsjes? Bij Lucardi in Heule! Ze hebben er ook een kleine speeltuin.
  IMG_1984IMG_3299

Een gevulde zomer dus. Wie weet, misschien hebben jullie wel wat inspiratie voor volgend jaar? 😉

11 reacties

 1. Dag Mieke

  Bedankt voor je verhalen. Ik bemerkte een klein foutje wat een tijdsaanduiding betreft. Waarschijnlijk bedoel je dat het speelpleintje wel vrij is vóór 10 uur en na 16 u (niet na 10u en voor 16u) 😉 Altijd leuk om te lezen. Proficiat met je schattig gezin! Veel groetjes Tineke

  Geliked door 1 persoon

  • Dag Tante. Bedankt hoor, fijn om te horen. De uren kloppen wel, want als je voor 10u en na 16u gaat, dan zitten de kinderen van de speelpleinwerking op de speeltuin en is er niet veel plaats om te spelen 😉

   Like

 2. ha ik ben ook nooit thuis want daar ligt was en rommel en ….

  moh de Brielmeersen. Ik ben daar opgegroeid…met kleuterklasje naar het bos om paddestoelen te gaan zoeken, in het middelbaar ambetante looprondjes gaan joggen of oefeningen op het atletiekterrein, met de jeugdbeweging allerlei spelen.

  en nu gaat mijn moeder met mijn kinderen er naar de speelplein of met fietsje rijden 🙂

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s