duinen Zeebrugge
uitstapjes

Activiteiten met kinderen in Zeebrugge

Als je eerst Brugge bezocht hebt, dan is Zeebrugge gemakkelijk te bereiken. Het is een klein, charmant dorpje met witte huisjes aan onze kust. Maar wat is er allemaal te doen met kinderen? Wel, hieronder lijst ik enkele fijne activiteiten op die perfect zijn met kinderen.

Zeebrugge met kinderen bezoeken

De zee is altijd leuk met kinderen. Maar waarom dan net Zeebrugge? We vinden het er wat rustiger dan andere kustgemeenten. Vooral in volle zomer is dat fijn. Je kan er naar hartelust wandelen, in de duinen spelen en er is ook een leuk museum.

Wandelen met kinderen

Hieronder zijn er enkele natuurgebieden die je kan doen met kleine kindjes die nog niet zo ver kunnen stappen. Maar ook voor grotere kinderen is het leuk.

Wandelen in natuurgebied de Fonteintjes

De Fonteintjes is een natuurgebied tussen Zeebrugge en Blankenberge. Het is langgerekt duinengebied met duinmeertjes en vochtige duingraslanden. Je kan er gemakkelijk van Zeebrugge naar Blankenberge lopen, zonder dat je langs de drukke weg moet stappen. In totaal is het 5 km, maar je kan het ook inkorten en via de zee terugkeren. Want die kleine kindervoetjes stappen misschien nog niet zover.

de fonteintjes Zeebrugge

Het zeebos

Het Zeebos is een wandelbos, dicht bij de zee. Geniet van de natuur en het landschap tijdens een grote of een kleine wand c vvf eling langs de uitgestippelde paden. Een deel van het bos is ingericht als speelbos. Onze jongens vinden het heerlijk om hier te ravotten op de speeltorens en op het brugje.

Zeebos zeebrugge
Zeebos in zeebrugge

Schelpen zoeken in Knokke-Heist en wandelen rond de vuurtoren

Wil je schelpen zoeken, dan hoef je maar even te rijden. In de buurgemeente Knokke-Heist kan je op het strand een heleboel schepen verzamelen. Als je daar dan toch bent, steek dan ook eens de brug over naar de Vuurtorenweide. Je ziet de vuurtoren al van ver staan. De weide is een klein natuurgebied, dat zeker de moeite waard is. Voor kleine kindjes is dit meestal perfect om helemaal zelf te stappen.

Het strand en de duinen

Zeebrugge heeft het grootste strand van de kust, dus je vindt er zeker een plaatsje in volle zomer. Het is bovendien wat minder druk dan in buurgemeente Blankenberge. Dat vinden wij alleen maar fijn, want dan lukt het gemakkelijker om onze kids in de gaten te houden. Het is bovendien gratis parkeren in Zeebrugge, want aan zeedijk is er een grote parking. Maar ook in de zijstraten kan je gratis parkeren.

Spelen in de duinen

Net aan de zeedijk bevinden zich grote duinen. Ideaal om in te spelen. Onze jongens doen niets liever dan naar boven lopen, zich verstoppen en even later terug naar beneden lopen. Wij zitten dan op een bankje te kijken. Zalig om ze te zien genieten.

duinen Zeebrugge
spelen in duinen Zeebrugge

Banana Moon bar met springkasteel en speeltuigen

In de lente/zomer vind je er Banana Moon Beach club. Hier gaan we regelmatig iets drinken. De lekkere zelfgemaakte smoothies zijn een aanrader. Ook aan de kleintjes is gedacht. Er is een leuke speeltuin en dit jaar staat er ook een springkasteel. Deze bar bestaat uit leuke zeteltjes en loungestoelen. Zo kan je je spruit goed in de gaten houden en tegelijkertijd zelf genieten.

Banana moon beach bar Zeebrugge

Seafront museum

Indien het regent is dit museum zeker een aanrader. Maar ook als je wat meer wil te weten komen over de haven. Voor kindjes is het wel veel uitleg. Maar zij kunnen op zoek naar beeldjes van een piraat. Indien ze ze alle 10 vinden, dan krijgen ze na het bezoek een kleine cadeautje. Op het einde van het bezoek is er een speelruimte/pirateneiland waar de kindjes in het kraaiennest kunnen klimmen en waar ze kunnen spelen. Nu wordt het museum helemaal vernieuwd en in juli 2022 gaat het terug open.

spelen Seafront Zeebrugge
Seafront museum Zeebrugge

Zeebrugge is nu onze favoriete badstad geworden. Ook in West-Vlaanderen zijn er nog veel leuke uitstapjes te doen.

Waar gaan jullie graag naartoe?

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

2 reacties

Een reactie achterlaten

%d bloggers vinden dit leuk: