affliliate links miekids
bloggen

Affiliate links…Wat is dat?

Affiliate links, je kan ze bij heel wat bloggers vinden. Eerlijke bloggers geven aan dat ze daar gebruik van maken. Daarom dit artikel, want vanaf nu zal je dit ook af en toe onder mijn blogs zien staan. Maar veel mensen weten niet wat dit is. Vandaag geef ik jullie wat uitleg, zodat jullie weten waarom ik dit doe. Lees je mee?

Wat is een affiliate link?

Een affiliate link is een unieke link naar een website met een webshop. Ik koos voor bol.com om een partnerschap aan te gaan. Als ik een link maak naar hun website, dan weet bol.com dat jullie via mijn website bij hun geraakt zijn. Als jij iets aankoopt, dan krijg ik daar een percentje voor. Voor een bedrag van 20 euro, verdien ik ongeveer 1 euro. Dit kan meer zijn, maar ook minder.

Waarom affiliate links?

Een aantal maanden geleden startte ik met de cursus beter bloggen van Stephanie. Dit was de beste beslissing ooit, want ik voelde dat ik meer met mijn blog wou doen. Ik schrijf heel graag artikels, maar als niemand ze leest, dan is het natuurlijk jammer. Stephanie leerde me heel wat zaken over SEO. Want schrijven kan iedereen, maar een succesvolle blog hebben die opgepikt wordt door Google, dat is wat meer werk. Ik zou deze cursus aan elke blogger aanrader, want Stephanie stond me bij met al haar raad en hielp me om mijn blog naar een hoger niveau te tillen. Het is mijn droom om via mijn blog mensen (h)erkenning en inspiratie te geven.

Wat wil dit zeggen voor jou als koper?

Niets. Je betaalt hetzelfde bedrag als je via bol.com zou kopen. Je betaalt geen cent meer. Maar wat je wel doet als je via een affiliate link koopt, dan geef je de blogger een financieel duwtje in de rug. Wij bloggers steken wel wat tijd in het schrijven van artikels. Het is dan fijn als we er ook iets voor terug krijgen.

Ga ik nu alles promoten?

Zeker niet! Ik ga bv. geen grasmachines of keukenrobots promoten, want daar heb ik totaal niks mee. Het zullen alleen artikelen zijn die bij mijn site passen. Natuurlijk komen hier ook nog gewoon persoonlijke, herkenbare verhalen over het ouderschap. Want daar staat mijn blog voor. Dit zal zo blijven.

De steun is wel fijn

Het zou wel fijn als je via mij een aankoop doet van een artikel dat je echt kan gebruiken. Het kost je niets meer, alleen beloon me dan voor mijn werk. Zo, nu weten jullie weer wat meer over bloggen.

Groetjes,
Mie

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

Één reactie

Een reactie achterlaten