Aftellen naar 2023
persoonlijk

Aftellen naar 2024 – van 9 naar 1

2023 was een redelijk blogjaar, met 34 blogs. Vooral naar het einde van het jaar toe, verschenen er minder blogs. Dit komt omdat ik nu weer 4/5de werk en dus minder tijd heb. Maar ik schrijf nog altijd heel graag, dus dit jaar komen er zeker nog voldoende blogs. Inspiratie genoeg met mijn kids ;-). Ik zag deze blog bij Levelieze en het idee vond ik erg leuk. Vandaar dat ik hem graag overneem.

9 populairste foto’s op Instagram

Dit waren mijn 9 populairste foto’s op Instagram. Dit jaar poste ik heel wat minder op Instagram. Het is weer leuk aan het worden, want vroeger voelde het een beetje teveel aan als moeten.

Top 9 van 2023

8 mooie momenten in 2023

– Onze puppy Simba kwam op 7 januari bij ons wonen. Hij maakt ons leven absoluut leuker en avontuurlijker. Het is een hele fijne hond, alleen kan ik hem soms aan de muur plakken als hij de zoveelste sok, handdoek of schoen steelt.
– In 2023 liep ik 440 km . Allemaal loopjes die mijn hoofd leegmaken en me weer opladen. Twee keer per week probeer ik mijn loopschoenen aan te trekken voor een loopje van 5 of 6km. Het is mijn eigen therapie.
– De communie van de middelste. Het was een fijne dag met familie in de Warande. We zagen de jongens bijna niet, want die hadden de tijd van hun leven op het speeldomein. We aten lekker pizza’s en er kwam een ijskar. Topfeest!

Ijsjes eten op de eerste communie


– Zeebrugge, voor de allerlaatste keer. Mijn ouders gaan hun appartement in Zeebrugge verkopen. Met spijt in het hart namen we afscheid. Maar we zijn vooral dankbaar voor de mooie en leuke momenten die we daar beleefd hebben.
Halloween in de straat. Sinds vorig jaar vieren we dit in onze eigen straat. Heel veel buren doen hun best om mee te doen en zetten een lichtje voor hun deur. Dat is het teken dat de kids mogen aanbellen. Voor de ouders is er bij enkele buren pompoensoep of iets sterkers voorzien. Het zorgt telkens voor een leuke avond.
– De oudste volgde een jASSperkamp. Dat is een kamp voor kinderen met autisme. Het afscheid was moeilijk omdat hij daar niemand kende. Maar elke dag bloeide hij meer open en elke avond als hij mocht bellen, hoorden we dat hij zich meer begon te amuseren. Zo trots op hem dat hij dit gedaan heeft! En dit jaar gaat hij opnieuw.
– Onze tweedaagse met de middelste. Het is hier een traditie geworden om met de communicant een tweedaagse te doen. Ze mogen zelf kiezen naar waar. Thomas koos Boudwijnpark en we hebben er nog een dagje Gent aangeplakt. Met de oudste gingen we naar Pairi Daiza. Het is fijn om eens wat tijd te hebben met maar één kind, want in een gezin van vijf komt dit niet vaak voor.
– Karaoke zingen met het koor. We gingen samen met een aantal leden van Voices zingen in The Pitch. Het was uiteindelijk een heel gezellige avond. Wat hebben we veel gelachen en gezongen.

7 favoriete tv-programma’s

De verraders – Wat een tof programma is dat! Het zit echt goed in elkaar en is spannend om mee te volgen. Ik zat hier te supporteren voor de verraders en was echt fan van Bart.
Geld gezocht – Heel fijn programma en op een leuke manier gebracht. Je leert altijd wel iets bij hoe je geld kan besparen.
De Verhulstjes– Ik zie ze echt graag bezig. Vooral fan van hun humor.
Blind getrouwd – Er zit een echte romanticus verscholen in mij. Ik geniet van hun avonturen. Dit jaar was ik wel teleurgesteld in de mannen.
The Masked Singer – Ja oké, het is een gek programma met die maskers. Maar ondertussen is dit een gezinsmomentje geworden. De jongens kijken mee en we houden dan een aperitiefmomentje. We doen dit wel op zaterdag, want vrijdagavond ga ik naar het koor.
Over de oceaan – Fijn programma, leuk dat er bijna een nieuwe reeks is.
Bake Off Vlaanderen – Bakken is ook één van mijn hobby’s. Hoewel ik nu niet meer verder kom dan koekjes en cupcakes bakken met de kids. Leuk de creaties te zien van de bakkers en de Wim blijft hilarisch.

6 boeken die in mijn leeslijst terecht kwam

Lezen is helemaal mijn ding. #nevernotreading en al. Dus deze 6 boeken heb ik dit jaar gelezen.
Atlas  *****
Het laatste boek van de reeks ‘De zeven zussen’. Eindelijk wat antwoorden over de adoptievader van de zussen. Dit jaar heb ik ook nog vijf andere boeken van de Zeven Zussen uitgelezen.
De troostbibliotheek ****
Een fijn boek over mensen die elkaar vinden door hun gemeenschappelijke interesse: boeken. Vlot om te lezen.
Daar waar rivierkreeften zingen ****
Een heftig boek over het moerasmeisje. Het kwam binnen en ik heb het graag gelezen.
De mensen die bleven ***
Een boek over een familietragedie. Het was nogal ingewikkeld in het begin. Ik heb echt moeite moeten doen om door te zetten, maar dan was het wel spannend. Op het einde vallen alle puzzelstukjes samen.
Moeders en dochters ****
Een mooi boek over de relatie tussen moeder en haar dochters. Dat die niet altijd even gemakkelijk loopt als je zou denken.
De olijfboom *****
Een boek over familiegeheimen die aan het licht komen na 24 jaar. Het zit goed in elkaar en beetje bij beetje kom je meer te weten over het grote geheim. Ik heb ervan genoten.

5 blogs die ik schreef dit jaar

– Een blog over de danslessen van mijn zoon van 7 jaar: Dansen voor meisjes? Mijn zoon volgt dansles
– Onze kids waren écht slechte slapers. Hoe ouder ik werd, hoe sneller ze in ons bed mochten. Want slecht slapen is nog altijd beter dan niet slapen. Gelukkig gaat het nu beter. Van de slechtste slapers naar oké slapers.
– Hobby’s van drie kids combineren, dat is veel rondrijden. Hier lees je hoe ik dat vind. Mama rijdt als een gek rond naar de hobby’s!
– Mijn oudste heeft autisme en ook DCD. Hij heeft moeite met veters strikken. Daarom probeerden we elastische schoenveters uit. Hulp bij DCD, veters strikken met elastische schoenveters.
– Mijn kids begrijpen sommige dingen niet goed. Mijn kids hebben totaal geen logica.

4 mooie podcasts

Podscasts luister ik als ik ga lopen. Dit is mijn selectie van mijn vier favorieten.
De volskjury: over true crime. Silke en Laura leggen op een aangename en toffe manier hun theorieën op tafel over moordzaken. Tip: niet luisteren als je in een bos gaat lopen 😉
– Weg: over rouwen. Sofie doorbreekt met haar aangename stem een taboe en maakt afleveringen over verlies. Want we praten er écht niet genoeg over.
Ik ken iemand die: over vier Nederlanders die praten over het ouderschap. Ze nemen het ouderschap niet zo serieus, een beetje zoals mijn blog hier. Echt fijn om naar te luisteren!
– Bob: Als je eens wil luisteren naar een kort liefdesverhaal. Het verhaal neemt je mee en je kan niet stoppen met luisteren.

3 gedachten die ik vaak had

– Waarom wou ik in godsnaam ook alweer drie kinderen?
– Waarom moet ik hier altijd alles doen? Ik ben jullie slaaf niet!
– Laat me met rust!

2 goeie voornemens voor 2024

– Positiever denken. Ik ben nogal een pessimist, maar dat is moeilijk om te veranderen. Toch wil het proberen.
– Stoppen met me zorgen te maken over dingen die misschien nooit komen. ‘De soep wordt nooit zo warm gegeten als ze wordt opgediend’, zou mijn schoonvader zeggen.

1 wens voor het nieuwe jaar

Vrede voor iedereen. Dat het begrip en de eenheid meer mogen zeggen dan de wapens.

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

8 reacties

 • kolibrie

  Wat een leuke jaar.
  Mooie foto’s zijn het.
  Ik zelf post foto’s op mijn Instagram niet omdat het moet maar gewoon omdat voor mij Instagram een soort herinnering is aan de leuke momenten die ik al gehad heb.

 • fiekefatjerietjes

  Wat een fijn overzicht! Ik zag het idee al bij Lieze en het kriebelt om het ook over te nemen :-).
  Ik ga eens op mijn eigen Instagram kijken, jaar na jaar deel ik daar precies minder (en ook op mijn blog was het een pak stiller in 2023…).
  Heel fijn 2024 gewenst!

  • Mieke

   Dank je wel. Jij ook een fijn 2024! Ja, hier was het ook wel wat stiller de laatste maanden. Is soms moeilijk om te combineren he met werk en gezin. Maar zolang we het graag blijven doen, das het belangrijkste.

 • Evi

  Ik loop keihard achter met het lezen van blogs, maar wat een fijn overzicht zeg! Ik onthou het concept voor dit jaar / begin volgend jaar. En wens jou en je gezin een fantastisch mooi 2024!

 • Goofball

  He, had je bruidskleed een lange soort hangende sluier van je “bretellen” op je rug. HOe leg ik het uit, je lijkt 2 linten van voraan je kleed naar je nek te lopen ….hingen die dan ook nog lang af op je rug? Zo ja, dan denk ik dat wij (quasi) hetzelfde bruidskleed hadden!!

  Oh jammer van Zeebrugge. Wij gaan net in augustus daar eens een paar daagjes verblijven, we hadden anders eens kunnen afspreken :p.

  Je kijkt naar compleet andere tv programma’s als ik. Ik ben wel nogal vrij verstokte VRT kijker en jij net niet zo te zien.

Een reactie achterlaten