ben ik een loedermoeder?
momfail

De loedermoedertag: Ben ik een loedermoeder?

Ben ik een loedermoeder?

Ik zag de tag (al een hele tijd geleden) passeren bij Jessica en vond hem leuk om eens in te vullen. De tag is een vragenlijst om te kijken of ik een loedermoeder ben. Ben ik een loedermoeder? Benieuwd!

Wat is een loedermoeder?

Het woord loedermoeder is vooral in Nederland erg populair. Het betekent dat je geen perfecte moeder bent. Dat je bv. de turnkleren van je kids vergeet mee te geven, of dat je hun tanden vergeet te poetsen. Check! Dat vergat ik hier ook al eens. We zijn allemaal maar mensen he. We worden de laatste jaren om onze oren geslagen met leuke plaatjes van het moederschap en de roze-moederwolk. Die ik trouwens niet tegenkwam. Het is best oké om een gewone moeder te zijn die de lat niet te hoog legt en waar goed ook goed genoeg is.

Hoe vaak verschoon jij de luier van je kind?

In het begin deed ik dit voor elke maaltijd. Zoals ze je aanleren in het ziekenhuis. Tot die kleine rakker er een gewoonte van maakt om tijdens de maaltijd zijn behoefte te doen (in een verse pamper!). Dus al snel deed ik het na elke maaltijd. Ik ben niet gek. Als ze niet meer zo klein waren, dan liet ik het wat meer los. Ik zag wel wanneer het nodig was. Bij de jongste gebruikte ik wasbare luiers en die moest ik wel wat meer vervangen, anders gingen ze lekken.

Eten jullie elke maaltijd aan tafel met het gezin?

Ja! Daar ben ik nogal principieel in. Een maaltijd is een gezinsmoment en dat doen we aan tafel. Niet dat het hier altijd zo gezellig is hoor. Dan zeurt de oudste dat hij het eten niet lust, zit de middelste te zwaaien met zijn vork waardoor er meer op de grond terecht komt dan in zijn mond en slaagt de jongste erin om zijn glas om te stoten. Maar we zijn wel samen. En dat telt.

Hoeveel minuten/uren zit jouw kind per dag achter de TV, iPad, telefoon van mama etc.?

Te veel. Vooral in de vakanties. Of als het regent, want dan hebben die energie voor tien. Het is gemakkelijk, want dan zijn ze bezig. Zo kan ik een middagdutje doen. Ik zou het eigenlijk moeten timen, maar hier staat er geen limiet op. Ik probeer ze wel nog vaak buiten te sturen of we gaan ergens naartoe. Want een hele dag binnen zitten met mijn kapoenen is om gek te worden.

Laat je jouw kind in slaap vallen in zijn eigen bed?

Ja, het inslapen lukt hier beste aardig. Oké, soms zijn er dagen dat ze nog 10 knuffels nodig hebben of nog een glas water. Maar dat blijft gelukkig beperkt. Het is eerder het wakker komen midden in de nacht. Dan zijn ze bang of willen ze in het grote bed. Dat zorgde ervoor dat vroeger elke nacht wel een ander kind in ons bed lag. Nu lukt het beter, maar er zijn tot nog altijd zo’n nachten.

er ligt elke nacht wel een kind in ons bed

Etensresten, spuug, kleine poepvlekjes en/of een beetje nattigheid van een te volle plasluier op de kleren van je kind: trek je hem/haar meteen schone kleding aan?

Zeker niet! Met drie kids heb ik al was genoeg. Elke avond kan je op hun kleding perfect zien wat ze die dag gegeten hebben. Meestal ga ik er eens met een nat doekje over en doen ze het de volgende dag weer aan. Tenzij het echt te vuil is. Dan draai ik het kledingstuk binnenstebuiten en kan het nog een dag gedragen worden 😅. En van een beetje pipi op je kleren ga je heus niet dood.

Heeft jouw kind iedere dag twee dezelfde sokken aan?

Die sokken, dat is hier wat. Ik heb een hele stapel sokken die geen passende vriend meer hebben. Als het te lang duurt naar mijn goesting, dan maak ik nieuwe vrienden van kousen die op elkaar lijken. Dus hebben mijn kids elke dag dezelfde sokken aan? Ik vrees van niet. Maar geen kat die het ziet en ik lig er heus niet wakker van.

Koop jij jouw kind wel eens om met iets lekkers, tv-tijd of iets anders?

Tuurlijk. Voor een mooie foto, dan krijgen ze een snoepje. Of ze moeten altijd eens proeven van het eten dat ze niet lekker vinden en daarna krijgen ze een chocolaatje. Omkopen is my middle name.

Hoe ziet het er achter de gesloten deuren en laatjes in jouw huis uit?

Gelukkig hangen er deuren aan. Dit zegt genoeg zeker?

Als je een kind onder de 4 jaar hebt, geef je hem/haar elke dag nog 10 vitamine D druppeltjes?

Die druppels vergat ik altijd. Maar gelukkig kunnen ze nu al allemaal op een vitamientje knabbelen. Elke morgen krijgen ze dus hun Vitamine D van de smurfen. Mijn oudste is al acht en die neemt het ook nog. Voor al die jaren dat ik het als baby vergat.

Ben ik een loedermoeder?

Zeker weten. Helemaal oké mee trouwens. Zolang onze kids maar gelukkig zijn, dat is het belangrijkste.

Ben je zelf ook een loedermoeder? Laat een reactie achter onder deze blog.
Vind je het leuk om de tag over te nemen op je eigen blog? Dat mag, laat je het mij dan even weten? Dan kom ik hem graag lezen.

Tussenstand: 5/40
Normaal mocht ik vandaag een rustdag nemen, maar ik ga hem in de week inzetten. Dan is het net iets drukker.

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

10 reacties

Een reactie achterlaten