doodeerlijk

Ben ik wel een goede moeder?

Soms vraag ik het me af. Ben ik wel een goede moeder? Ben ik er genoeg voor hen?
We brengen best veel tijd door samen, maar dan ben ik bezig met koken, rondrijden, huiswerk opvolgen, opruimen of 1001 dingen die nog gedaan moeten worden…

Wat is een goede moeder?

Maar wat is een goede moeder? Iedereen doet maar wat, proberen mee te draaien in de ratrace zonder gek te worden. Sommige moeders hebben nood aan die carrière. Andere moeders (zoals ik) vinden het fijn dat ze elke avond hun kind zelf in bed kunnen stoppen. Is mijn huis altijd opgeruimd? Verre van. Maar sinds ik mama ben, heb ik andere prioriteiten. Er zijn een aantal dingen die ik niet meer doe. Zoals strijken.

Goed voor jezelf zorgen

Wat ik wel geleerd heb, is goed voor mezelf zorgen. Dat doe ik door te gaan lopen, even weg te zijn van thuis. Of als het te luid is, dan geniet ik van een rustig momentje met een noise cancelling koptelefoon. Dat kan ik echt aan iedereen aanraden. Ook lezen helpt me heel erg om te ontspannen. Als ik goed voor mezelf zorg, dan kan ik ook goed voor mijn kids zorgen. Dat lukt niet als ik mezelf telkens weer wegcijfer. In het begin had ik last van het gekende schuldgevoel als ik iets voor mezelf deed, nu is dat gelukkig veel minder. Omdat ik weet dat ik het nodig heb en belangrijk is.

Liefde en geborgenheid is het belangrijkste

Wat een kind het meeste nodig heeft is liefde en geborgenheid denk ik dan. Dat is alvast waar ik mijn best voor doe. Maak ik fouten? Zeer zeker. Maar daarna zet ik ze ook weer recht. Mijn kids zien zo dat niet iedereen perfect is. Dat hoeft ook niet. Het fijne aan kinderen is dat ze zo vergevingsgezind zijn. Na vijf minuten ben je van de slechtste mama weeral de liefste mama van de wereld. In hun slaap doen ze van control-alt-delete en dan krijg je elke dag weer een nieuwe kans. En gewoon ouderschap is echt goed genoeg.

Worstel jij ook wel eens met die gedachte?

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

4 reacties

  • Goofball

    Nee eerlijk, daar pieker ik niet teveel over. Ik weet dat ik vaak “fout” doe, mijn geduld verlies, mijn stress soms op hen uitwerk. Maar ik zeg ook sorry, ik probeer ook uit te leggen dat ik soms andere zaken lastig vind en daarom wat rust nodig heb en daarom wat te streng naar hen was, maar dat ze in feite niets fout deden en dat ik hen heel graag zie. Ik zeg hen vaak dat ik hen graag zie, ik knuffel hen graag, ik ben bij (gelimiteerde) hobbies , speel spelletjes met hen, lees met hen, enz.

    Ik werk ook bewust voltijds, want dat kan ook een rolmodel zijn voor jongens. (andere keuzes zijn ook juist…iedereen moet zijn eigen keuzes maken). Daarom moeten ze ook wekelijks in de opvang of met een babysit naar huis.

    Zoals je zegt: iedereen doet maar wat. Maar we doen het met liefde en daarom denk ik dat ik een goede moeder ben.

  • Kris10

    Als je daarover twijfelt, ben je zeker een goede moeder (las ik eens ergens). Maar als er nu iets is waar ik 0% twijfels over heb is het mijn moederschap. En ook 0% schuldgevoel wanneer ik eens 100% voor mezelf kies. Goed bezig daar!

Een reactie achterlaten