bij oma flink zijn
doodeerlijk

Bij oma zijn ze altijd flink

Ken je dit? Je kids logeren een paar dagen bij oma en opa.
Heel dankbaar dat ze dit willen doen! Zodat wij wat op adem kunnen komen. Maar er is daar toch iets raar. Ik verklaar me nader.

Ze zijn heel flink!

Bij oma en opa zijn mijn kids voorbeeldig. Ze luisteren goed en slapen prima. Ze doen daar middagdutjes en eten alles op (zelfs prei! Terwijl ze hier thuis hun neus optrekken en doen alsof ik ze wil vergiftigen). Ze maken geen ruzie, er zijn geen drama’s.
“Ze zijn heel flink geweest” hoor je dan. Natuurlijk is dat fijn. Voor hen.

Thuis zijn het draken

Tot ze weer thuis zijn. Daar ontpoppen ze zich tot regelrechte draken. Ze zien nog maar je hoofd en ze beginnen al te zeuren. Ze weigeren om hun bonen op te eten. Hoe je ook smeekt voor dat middagdutje, je peuter protesteert. Hun oren zijn precies kapot en het aantal ruzies wil je niet weten. Alsof ze zich twee dagen moesten inhouden en alles er nu uit moet.

Dan zucht ik eens goed. En mompel ik: ‘Gelukkig dat ik ze zo graag zie of ze mochten daar blijven.’

Hoe gaat dat bij jullie?
Tussenstand: (11/40)

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

10 reacties

Een reactie achterlaten