Blogtour: Olifant van Leo timmers + WIN

Prentenboeken vind ik altijd heel leuk. Mijn kids zijn nog klein, dus een prentenboek voor het slapengaan is ideaal. Maar ook overdag tijdens een dood moment vragen ze vaak zelf om een verhaal voor te lezen. Ook in de klas lees ik af en toe verhalen voor en de kinderen vinden dat altijd geweldig. Vandaag wil ik jullie het nieuwe prentenboek van Leo Timmers voorstellen: ‘Het eiland van Olifant’.

Het eiland van Olifant

Leo Timmers is vooral bekend voor zijn mooie illustraties. Zijn tekeningen spreken kinderen heel erg aan en hij neemt je zo mee op avontuur. Dit boek is echt een pareltje. Het boek gaat over een olifant. Na een storm op zee belandt Olifant op een klein eiland, dat bestaat uit één rots. Hij roept om hulp en even later komt Muis aanvaren. Olifant mag met hem mee, maar hij is veel te groot, waardoor de boot breekt. Met het hout van de boot maakt hij de rots wat groter, zodat er ook plaats is voor Muis. Even later komen nog enkele dieren voorbij. Maar ook hun boten zijn niet groot genoeg voor Olifant. Met het hout van de boten, wordt het eiland wel steeds groter en gezelliger. Zo gezellig dat ze er zelfs allemaal willen blijven…

Dromen over betere tijden

Het thema dat in het boek centraal staat is gastvrijheid. Samen is het veel leuker dan alleen. Wat we ervan vonden? Er is niet veel tekst, dus het boek leest erg vlot. Ook de rijmvorm vond ik aangenaam. De kinderen vonden het vooral leuk dat Olifant nadien op het eiland wou blijven. Het zag er erg gezellig uit. Het is een boek dat je laat fantaseren over een gezellig samenzijn met familie en vrienden. In deze rare tijd missen we veel mensen die we maar vanop afstand kunnen zien. Het boek doet ons dromen over betere tijden.

Mooie poster

Het boek heeft een harde kaft en als je de omslag openvouwt, dan vind je een grote poster. Daarop staan Olifant en zijn vrienden op hun zelfgemaakte eiland. De poster gaan we op een mooi plekje hangen in de kinderkamer. Het is een tof aandenken.

Win

Willen jullie het boek ook niet missen? Dan hebben jullie geluk, want ik mag een exemplaar weggeven. Wat jullie daarvoor moeten doen, lees je hieronder.

 1. Laat in de reacties weten waarom jij zou moeten winnen.
 2. Volg je me al op facebook of instagram? Heel leuk! Mocht je dit nog niet doen, dan zou ik het tof vinden als je dit doet.
 3. Tag iemand in de comments op Instagram, maar zorg dat je hier ook reageert.
 4. Dit bericht delen is lief.
 5. De winactie wordt afgesloten op zondag 15 november om 18:00u. De winnaar mag een mailtje van mij verwachten.

36 comments

 1. 20 maanden oud is ze. Een echte boekenverslindster. Grote fan van (een huis voor) “hajie”. Wonend in Lummen en zot van al wat Limburgs is.

 2. Wat een leuke actie!! Mijn schoonzusje is ruim 38 weken zwanger van haar eerste kindje. Ze wil de kleine graag veel gaan voorlezen. Dit boek zou een hele leuke verrassing voor haar zijn!!!

 3. Zou heel leuk zijn voor Luca en Maité! Die verslinden boeken. Vooral Maité dan ? zou een nieuw verhaaltje voor slapengaan zijn

 4. Als we meedoen aan een winactie is dat vaak voor mijn oudste maar deze zou absoluut fantastisch zijn voor mijn kleuter. Boekjes kijken vindt hij super leuk dus zeker ‘een winner’ voor hem.

 5. Tof!! Deze zou ik echt graag winnen… Ik ben groot fan van Leo Timmers… Ik spaar ook zijn illustraties op ansichtkaarten. Dus hier niet alleen 2 kids die ’t geweldig zouden vinden… Maar ook een mama❤️

  Groetjes Marjolein, Saar en Cas

 6. Oh! Ik doe ook heel graag mee. Grote fan van zijn boeken. Mijn oudste zoontje kan blijven kijken naar de illustraties. Ook de jongste telg luistert en kijkt al graag mee. Het zou heel leuk zijn om samen met dit boek gezellig onder de dekens te kruipen voor het slapengaan!

 7. Mijn zoontje van drie en ikzelf zijn allebei grote verslinders van prentenboeken. Elke avond moeten er een paar aan geloven ?… Toppers op ons lijstje zijn onder andere van ‘Garage Gust’? en ‘Een huis voor Harry’?. ‘ Het eiland van Olifant’? zou dus ongetwijfeld heel welkom zijn! Onze kleine/grote jongen moet ook af en toe naar het ziekenhuis, (vrijdag opnieuw)… een mooi nieuw boek maakt dat dan al een beetje goed. ????

 8. Waw ziet er een super leuk boek uit als juf van de Ollie en miepklas (olifant en muis) kan ik dit zeker en vast goed gebruiken ? maar ook voor mijn eigen kindjes dubbel plezier dus Nu hopen dat we winnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *