review kinderboek leo timmers
kinderboeken

Blogtour: Het eiland van olifant van Leo Timmers

Prentenboeken vind ik altijd heel leuk. Mijn kids zijn nog klein, dus een prentenboek voor het slapengaan is ideaal. Maar ook overdag tijdens een dood moment vragen ze vaak zelf om een verhaal voor te lezen. Ook in de klas lees ik af en toe verhalen voor en de kinderen vinden dat altijd geweldig. Vandaag wil ik jullie het nieuwe prentenboek van Leo Timmers voorstellen: ‘Het eiland van Olifant’.

kinderboek het eiland van olifant

Het eiland van olifant

Leo Timmers is vooral bekend voor zijn mooie illustraties. Zijn tekeningen spreken kinderen heel erg aan en hij neemt je zo mee op avontuur. Dit boek is echt een pareltje.

Waar gaat het over?

Het boek gaat over een olifant. Na een storm op zee belandt Olifant op een klein eiland, dat bestaat uit één rots. Hij roept om hulp en even later komt Muis aanvaren. Olifant mag met hem mee, maar hij is veel te groot, waardoor de boot breekt. Met het hout van de boot maakt hij de rots wat groter, zodat er ook plaats is voor Muis. Even later komen nog enkele dieren voorbij. Maar ook hun boten zijn niet groot genoeg voor Olifant. Met het hout van de boten, wordt het eiland wel steeds groter en gezelliger. Zo gezellig dat ze er zelfs allemaal willen blijven…

het eiland van olifant kinderboek
mooie tekeningen het eiland van olifant

Dromen over betere tijden

Het thema dat in het boek centraal staat is gastvrijheid. Samen is het veel leuker dan alleen. Wat we ervan vonden? Er is niet veel tekst, dus het boek leest erg vlot. Ook de rijmvorm vond ik aangenaam. De kinderen vonden het vooral leuk dat Olifant nadien op het eiland wou blijven. Het zag er erg gezellig uit. Het is een boek dat je laat fantaseren over een gezellig samenzijn met familie en vrienden. In deze rare tijd missen we veel mensen die we maar vanop afstand kunnen zien. Het boek doet ons dromen over betere tijden.

Mooie poster

Het boek heeft een harde kaft en als je de omslag openvouwt, dan vind je een grote poster. Daarop staan Olifant en zijn vrienden op hun zelfgemaakte eiland. De poster gaan we op een mooi plekje hangen in de kinderkamer. Het is een tof aandenken.

poster het eiland van olifant

Win

  1. Laat in de reacties weten waarom jij zou moeten winnen.
  2. Volg je me al op facebook of instagram? Heel leuk! Mocht je dit nog niet doen, dan zou ik het tof vinden als je dit doet.
  3. Tag iemand in de comments op Instagram, maar zorg dat je hier ook reageert.
  4. Dit bericht delen is lief.
  5. De winactie wordt afgesloten op zondag 15 november om 18:00u. De winnaar mag een mailtje van mij verwachten.

Nog fan van prentenboeken: Dan is de NEEhoorn en de Slangzaam iets voor jou

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

36 reacties

Een reactie achterlaten