Waar is winter blogtour
kinderboeken

Blogtour: Waar is winter? – kinderboekentip

Prentenboeken vind ik altijd heel leuk. Mijn kids zijn er ook dol op. Vaak lezen we zo’n prentenboek voor het slapengaan, maar ook overdag tijdens een dood moment vragen ze vaak zelf om een verhaal voor te lezen. Ook in de klas lees ik vaak verhalen voor en de kinderen vinden dat altijd geweldig. Vandaag wil ik jullie het nieuwe prentenboek van Gerda Dendooven voorstellen: ‘Waar is winter?’.

Waar is winter? – Kinderboek van Gerda Dendooven

Gerda Dendooven is een Vlaamse illustrator en auteur van voornamelijk kinder- en jeugdboeken. Ze won al verschillende prijzen voor haar boeken. Dit boek ‘Waar is winter?’ is weer een mooi boek van haar hand.

Waar gaat het over?

Als het op een dag in december heeft gesneeuwd, stormt groot en klein naar buiten, ook Pip en Mika.
In elke tuin groeit al snel een sneeuwpop. Maar Pip en Mika maken een sneeuwkínd. Twee knopen worden ogen en met kiezeltjes maken ze een rij tandjes.En dan gebeurt iets vreemds: uit het mondje kringelt adem. Het kind van ijs en sneeuw leeft. Het is een wezentje dat lacht en rent en heel goed sneeuwballen kan maken. Maar waar moet Winter slapen? Mag het wel warme chocolademelk drinken? En wat als het lente wordt? Mag Winter nog buiten spelen met de andere kinderen? Nee, dat mag niet. Maar het gebeurt toch…

Sneeuwkind Waar is Winter

Een verhaal over verlies

Het boek gaat over de wens van een kind. Nu Pip en Mika eindelijk een kind hebben, zijn ze heel beschermend en zuinig op hun kind. Want ze willen graag dat hij lang bij hen is. Maar als hun winterkind op het einde smelt en verdwijnt, dan gaat het over verlies. Want hoe graag je het kind ook ziet, je kan het niet voor altijd bij je houden. Voor volwassenen zit er een dubbele bodem in het boek en dat vind ik zeker een meerwaarde.

Wat vonden wij ervan?

Mijn kids vonden het een leuk boek. De prenten zijn heel mooi en de kleuren geel en roze, die verwijzen naar de twee hoofdpersonages, komen er vaak in terug. De jongens vonden het fantastisch dat de sneeuwpop plots tot leven kwam en een echt sneeuwkind werd. In hun hoofdjes gingen ze volop mee in deze fantasie. Het is ook heel grappig dat hij in de diepvries moet slapen. Toen Winter verdween en smolt, waren ze oprecht teleurgesteld. Het boek leest heel vlot, echt een boek om bij weg te dromen. We vonden het dus zeker een aanrader.

Mooie tekeningen Gerda Dendooven

Schrijver en illustrator

De schrijver en illustrator is Gerda Dendooven.
Je kan het boek vinden in verschillende boekenwinkels en ook op Bol.com.
Hieronder kan je het ook aankopen door op de link te klikken. Misschien een ideaal cadeau voor de feestdagen?

* Dit kinderboek heb ik gekregen van L&M Books. Maar dit doet niets af mijn eigen, eerlijke mening. Dit boek verdient een plaatsje in je boekenkast.
* Deze blog bevat affiliate links. Via deze link steun je Miekids en verdien ik ook een centje bij.

Meer boekentips: Jip en Janneke: Lachen en huilen.

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

Een reactie achterlaten