brieven

Brief aan mijn 2-jarige zoon

Lieve Thomas,
Je bent al twee jaar. Proficiat lieve schat! Tijd om voor jou ook een brief te schrijven. Hier komt ie.

Toen jij geboren werd, was ik al twee jaar mama. Ik wist ondertussen wat ik kon verwachten. Ik had meer zelfvertrouwen en kon beter om met die verantwoordelijkheid. Maar vooral: ik was een pak rustiger. Dus de eerste keer dat je in mijn armen lag, voelde ik pure liefde. Je was de schattigste baby die ik ooit had gezien (samen met je broer natuurlijk) en we waren trots op ons meesterwerk. Je was een vrolijk baby. Maar we wisten al snel dat je een karaktertje had. (Wat goed is natuurlijk, je hoeft niet te laten doen.) Maar het is soms wel eens -euh- vermoeiend. Als je boos bent, dan kan je zo hard tieren dat onze oren pijn doen. En dat kan je best lang volhouden (veel langer dan het geduld bij mama en papa). Je zit nu volop in de nee-fase, dus ben je vaak koppig. Maar als je lacht, dan kun je me zo weer om je vinger winden. Want wat ben je toch schattig! (om op te eten!)

DSC_1390

Die twee jaar zijn echt voorbij gevlogen. Het cliché dat het snel gaat, klopt helemaal. (kan iemand de tijd nu stoppen a.u.b.?) Je leerde stappen, klimmen, zelf eten, maar vooral babbelen. Je zegt alles na van je broer en er komen al kleine zinnetjes uit je mond. Wat zijn we trots op jou! Je bent zo’n lieve, toffe jongen.

Ik werk sinds twee jaar halftijds, dus zijn wij tweetjes best veel bij elkaar. En wat geniet ik van deze momenten. Veel tijd om te spelen, te knuffelen of om samen te winkelen (hoewel dit niet je favoriete bezigheid is…zie volgende blog ?). Je wordt zo snel groot, dat ik geen enkel moment van jou wil missen. Toen je broer er was, dacht ik niet dat ik nog een kind zo graag zou kunnen zien. Maar sinds jij in mijn leven bent, is mijn hart gewoon meegegroeid. Genoeg liefde voor jullie allebei. Ik word helemaal warm vanbinnen als jullie elkaar een knuffel geven of als je uit jezelf komt knuffelen. (want je bent ook een echte knuffelbeer, thank god!)

IMG_2717

Proficiat lieve schat! Wat ben ik blij dat jij er bent. Je maakt ons gezin compleet (hoewel ik het moeilijk heb, geen baby meer…slik). Weet dat ik er altijd voor je zal zijn. Want jij bent een deel van mij. Je zit voor altijd in mijn hart.

Dikke kus
Je mama

naamloos-0177

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

3 reacties

Een reactie achterlaten