brieven

Brief aan mijn 3-jarige

Lieve zoon,
Het is je verjaardag vandaag. Drie jaar ben je al. Vorig jaar schreef ik je een brief. Maar wat ben je in die tijd veel veranderd.

Je leerde in een jaar tijd verbazend veel en werd een echte peuter. Meer babbelen, meer kapoenen streken, je eigen willetje doordrijven, maar ook meer je plan trekken. Alles wil je zelluf doen. Sinds je naar school gaat, kom je steeds enthousiast thuis. Samen met grote broer ga je er graag naartoe.

Thomas

Klimmen en racen

Je wil de hele dag door fietsen en nu je de loopfiets ontdekt hebt, ben je niet meer te houden. Vaak laat je je benen al bungelen en ben je een echte stuntpiloot. Ook zwemmen doe je heel graag. Aan alles begin je enthousiast en je motto is: eerst doen en dan denken. Ik heb al enkele keren mijn hart vastgehouden als je aan het klimmen of racen slaat.

Een charmeur

IMG_1591

Je bent een echte charmeur en windt iedereen om je vinger. Want ook tegen vreemden zeg je vrolijk “hallo”. Maar verder ben je ook ontzettend lief, grappig en een echte knuffelman. Voor we afscheid nemen van elkaar, of voor je naar bed moet, wil je steeds hetzelfde ritueel : een dikke zoen, daarna een plakzoen en een knuffel. Ook van knuffelen in de zetel of gekieteld worden, kan je heel erg genieten.

Een doorzetter

Maar soms kan je ook lichtjes vermoeiend en irritant zijn. Als je bv. voor de zoveelste keer weent omdat ik het licht in de gang aandoe. Je bent koppig en een tikkeltje eigenwijs. Een echt kapoentje. Maar ik geef het toe, ik moet je wel bewonderen voor je vasthoudendheid en doorzettingsvermogen. En je hebt die koppigheid wellicht van geen vreemden ?.

Lang zal je leven

Je kijkt op naar je grote broer en er zijn soms momenten waarbij jullie echt heel goed kunnen spelen. Het leven met jou is nooit saai. En wat zie ik je graag! Mijn lieve, sociale, avontuurlijke kerel. Ik ben trots op jou en fier dat ik je mama mag zijn. Lang zal je leven grote vriend! Hopelijk nog heel lang en heel gelukkig.

Snapseed (1)

Dikke kus!
Je mama xxx

Tot morgen,
Mie (35/40)

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

8 reacties

Een reactie achterlaten

%d bloggers vinden dit leuk: