brief aan mijn tiener
brieven

Brief aan mijn oudste: een tiener!

Zoals de traditie het wil, schrijf ik elk jaar een brief aan mijn jarige kids. Dit keer is het weer zover. Vandaag is de brief voor mijn oudste zoon, hij wordt 10.

Lieve zoon,

Vandaag is het jouw dag! Vanaf nu ben je een echte tiener. Hiep hiep hoera!

Mijn lieve, gevoelige jongen

In die 10 jaar tijd heb ik je goed leren kennen. Je bent een lieve en rustige jongen, met het hart op de juiste plaats. Daarnaast ben je erg gevoelig, al kan je die gevoelens niet altijd benoemen. Humor is echt jouw ding en je maakt dan ook graag grapjes. Het is fijn om te zien hoe jij geniet van muziek. Al vanaf dat je heel klein was zagen we dat dit iets voor jou ging zijn. Je speelt dan ook geweldig trombone.

Spanning en stress

We zien dat school momenteel lastig is voor jou met jouw autisme. Het vraagt veel van je en geeft je spanning en stress. Teveel moetjes, te weinig ontspanningsmomenten. Daar maak ik me toch wat zorgen over. Maar wat bewonder ik je doorzettingsvermogen. Je blijft volhouden, ook al is het lastig. Dat is zo’n mooie eigenschap en ik ben zo trots op jou!

Wandelen in de natuur

Je vrienden zijn goud waard. Ze zorgen heel goed voor jou en jij bent ook een goede vriend voor hen. Wandelen in de natuur, vooral in de Ardennen, is je favoriete hobby. De natuur ontprikkelt en maakt je hoofdje leeg. Want wat zit er veel in dat hoofdje van jou. Veel zorgen en angsten. Dat maakt het niet gemakkelijk. Weet dat je papa en ik er altijd voor je zullen zijn als je ons nodig hebt.

Jij bent heel bijzonder

Jouw autisme ziet je vaak in de weg. Het belemmert je, maar ik hoop dat het op een dag niet alleen een belemmering, maar ook een kracht zal zijn. Dat de mensen door jouw autisme heen zullen kijken en zullen zien wat een fantastische kerel jij bent. Want jij bent heel bijzonder.

Deze tekst doet me denken aan jou:
When the lights go out and leave you standing in the dark
No one ever told you this would be so hard
I know you think your fire is burning out
But I still see you shining through
You got it in you

Gelukkige verjaardag lieve schat!

Lees ook: Mijn oudste zoon is 9 jaar!

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

Een reactie achterlaten