Brief aan mijn vijfjarige zoon
brieven

Mijn 5-jarige zoon

Lieve zoon,

Vandaag ben je vijf jaar. Vorig jaar schreef ik je een brief. Dat ben ik elk jaar van plan. Dus hier komt de volgende.

Je wordt bijna hele grote broer

Nog twee maanden en je wordt een hele grote broer. De grootste van de drie. Wat kijk je daar naar uit. “Ik zal wel voor de baby zorgen mama” zeg je soms. Dat typeert je helemaal. Zo zorgde je ook goed voor je andere broer toen die voor de eerst naar school ging. Zijn schoolweken verliepen daardoor veel vlotter, gewoon omdat jij in de buurt was. En ook vandaag maak je je soms zorgen om hem, want Thomas kan nogal onbezonnen zijn. Dan kijk je naar zijn fratsen en roep je angstig: “mama”…
Je bent zo’n lieve vriend.

Je bent heel gevoelig

Maar vaak merken we ook dat je heel gevoelig bent. Zo kan je niet goed tegen te veel prikkels of lawaai. Op plaatsen waar het te druk is, kijk je eerst de kat uit de boom en blijf je lekker dicht bij ons. Nadien ga je even wat verder, maar je wilt ons altijd blijven zien. Je denkt vaak over dingen na en zit met dingen in, waar andere kinderen niet mee bezig zijn. En als je een film kijkt, dan leef je zo mee, dat we je moeten geruststellen dat het echt wel goed komt.

Soms is het wel wat aanpassen. Ik probeer mijn best te doen om je tegelijkertijd te beschermen, maar soms ook dat nodige duwtje in de rug te geven. Dan zoeken we oplossingen om je beter te helpen. Zo ga je naar een kleinere school, waar het veel rustiger is en gaan we nu privélessen volgen om te leren zwemmen. Maar je bent élke uitdaging waard. Want wat ben ik trots op je gevoelig kantje. Het hoort bij jou, het maakt je zoveel mooier.

Blijf jezelf

Dus lieve vriend, blijf gewoon jezelf. Je bent een lieve, grappige en toffe jongen. Met een koppig trekje soms, maar dat is helemaal oké. Een super grote broer voor de jongens. Je zit voor altijd in mijn hart. Wat ben ik trots op jou, mijn grote kerel.

Dikke zoen,
je mama

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

Een reactie achterlaten