10 zaken waar je als mama gelukkig van wordt
geluk

10 zaken waar ik als mama gelukkig van wordt #2

Vroeger schreef ik een artikel waar je als mama gelukkig van wordt. Want soms is het best lastig en zwaar dat opvoeden. Dan probeer je je te focussen op de goede dingen, de kleine gelukjes. Nu is het dus tijd voor deel 2. Hier krijg ik ook gelukskriebels van:

  1.  Als ze nog eens op je schoot kruipen en je ze ‘heel even’ ongestoord kan knuffelen (lees: platduwen). Zonder dat ze snel weglopen.
  2.  Als ze zeggen dat je hun beste vriend bent. Dan groei ik toch een centimeter of vijf. (denkbeeldig helaas…)
  3. Indien ze iets grappigs of leuks doen. Dan sta je daar te blinken en denk je: die is van mij!
  4. Wanneer ze een grote boodschap doen zonder wenen en gezaag (dat is hier nogal een issue ten huize Demeestere). Dat je zo blij kan worden -van zoiets vies– dat had ik nooit gedacht.
  5. Als we de ochtendrush overleven zonder al te veel drama’s en op tijd school geraken zonder een verhit hoofd en je haar in de war.
  6. Wanneer ik ‘s avonds nog eens bij hen ga kijken en ze liggen te slapen. Dan zie je die onschuldige gezichtjes en denk je: wat zijn ze toch schattig!
  7.  Als je huis voor de vijf volle minuten opgeruimd is en blijft. Even een hemels gevoel.
  8. Als ze flink eten. Geen doelloos geprik met hun vork of gezaag over groentjes. Maar in plaats daarvan twee vrolijke snoetjes. Joehoe, mijn inspanningen worden beloond!
  9. Wanneer grote broer zo goed voor kleine broer zorgt op school. Hij geeft hem een handje en kleine broer mag meespelen met zijn vriendjes. Dan loopt je hart over van liefde.
  10. Als ze blij zijn om je te zien en al van ver: ma-maaaa roepen. De oudste heeft dat al wat minder, soms is hij zelfs boos dat ik al terug ben (ik zal me nog eens haasten, ha!). Maar de jongste gooit zich nog steeds in mijn armen. Beste gevoel ooit!

Wat zijn jullie kleine gelukjes?

Tot gauw,
Mie

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

Een reactie achterlaten