reis met ons twee naar kroatië
bloggen

Dag 2022: mijn jaaroverzicht

We sluiten alweer een jaar af, 2022 is voorbij. Wat gaat het snel! Maar zoals het leven van een ouder: soms gaat het niet snel genoeg en kan ik niet wachten tot ze wat meer zelfstandig zijn, zodat er meer tijd voor mij vrijkomt. Vandaag neem ik jullie mee in mijn jaaroverzicht.

Een jaar met meer zelfzorg

Nadat ik in 2021 mezelf voorbij liep en in een depressie terecht kwam, maakte ik dit jaar bewust meer tijd voor mezelf. Dat deed ik door nog steeds halftijds te werken. Het geeft me de nodige ademruimte die ik echt niet meer zou kunnen missen. Als de kids naar school zijn, is er tijd om te koken, wassen, poetsen. Maar naast dit is er ook tijd om te lopen, bloggen, kleuren of te lezen. Mijn vier favoriete hobby’s.

kleuren om mijn hoofd leeg te maken

Een reis zonder kids

Omdat we 10 jaar getrouwd waren, was dit het moment om eens zot te doen. We boekten voor het eerst een reis voor ons twee samen, zonder kids. Vroeger zou ik dat nooit gedaan hebben, want dan had ik zo’n last van het bekende schuldgevoel. Maar die depressie bracht ook goede dingen met zich mee. Een week met ons tweetjes, onder de Kroatische zon. Tijd om helemaal op te laden en te genieten van elkaar én het geweldige landschap. Het was een zalige reis. Maar ik heb mijn kids wel heel hard gemist. Ooit doen we dit nog eens opnieuw, misschien als we 15 jaar getrouwd zijn 😉

Meer bezoekers op mijn blog

Artikels schrijven is fijn, maar als er niemand ze leest, dan is dat ook een beetje jammer. Daarom ging ik op zoek naar een blogcursus. Want ik snap niks van SEO en dat heb je wel nodig om hoger te scoren in Google. Gelukkig vond ik bij Stefanie een duidelijk en gestructureerde cursus. Ik ben zelfs zo tevreden van haar cursussen, dat ik me nu aan het verdiepen ben in haar Pinterest cursus. Dit jaar kreeg ik enkele samenwerkingen en dat vond ik heel fijn. Het is geweldig om mensen te inspireren en als ik hoor dat mijn blogs zo herkenbaar zijn, dan is dit het grootste compliment dat je me kan geven.

Moederen tijdens de tropenjaren

Ik vind het nog altijd heel leuk om blogs te schrijven. Ze zijn mijn uitlaatklep, het moederschap blijft mijn grootste inspiratiebron. Ondertussen zijn mijn kids 8, 6 en 3. Ze worden al wat groter, maar de oudste heeft toch wat speciale noden. Het is fijn zo’n druk gezin, maar soms is ook zwoegen en zweten. Het is chaos en lawaai, veel rommel en liefde. Moederen met een vol hart en een hoofd vol tabbladen die altijd open staan.

Bedankt om me te volgen

Bedankt om me te blijven volgen. Elke reactie verwarmt mijn hart en het is fijn om via mijn blog andere bloggers te leren kennen.

Zo schrijf ik ook al een half jaar gastblogs voor Baby en kind. Ook een hele leuke blog. Ik ben zeker van plan om dat ook dit jaar te blijven doen.

Verder wens ik jullie een heel fijne nieuw jaar toe. Dat alles waar je van droomt, waar mag worden.

Veel liefs,
Mie

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

14 reacties

Een reactie achterlaten