inspiratie

De 20 van 2020: update 1

Eind 2019 stelde ik 20 doelen op die ik dit jaar belangrijk vond. We zijn ondertussen bijna vijf maanden verder. Hoe zit het met die doelen? Ik klets jullie even bij ?.

 1. 20 boeken lezen

  Oké ik geef het toe, 20 boeken leek me wel wat veel, maar dit jaar wou ik echt weer wat meer lezen. Ik had dus eigenlijk een schop onder mijn kont nodig ?.

  Het lijkt me duidelijk dat ik die 20 boeken niet haal. Maar ik las wel al meer en het deed me deugd. Ik vind het zo fijn om helemaal op te gaan in een boek. Nu nog ervoor zorgen dat de kids me niet na elke twee bladzijden komen storen…

  Deze boeken las ik ondertussen al. Ik vond ze stuk voor stuk toppers:
  Samen thuis – Lisa Jewell
  Waarom mama vloekt – Gill Sims
  Het einde van de wereld – Kristin Hannah
  De Nachtegaal – Kristin Hannah
  Zomernacht – Kristin Hannah
  Midden in de winternacht – Kristin Hannah

  Dankzij Sofie en haar lijstjes met boeken leerde ik Kristin Hannah kennen. Zalige schrijfster, wat mijn bovenstaand lijstje nogal beïnvloedde. Maar als je 1 boek zou lezen in 2020 laat het dan “Het einde van de wereld” zijn van Kristin Hannah. Geweldig!

 2. Meer de fiets nemen

  Dat deed ik al flink. Door Corona mochten we niet meer met de auto rijden, dus deden we alles met de fiets, behalve boodschappen. Om ons bezig te houden, hielden we fietstochtjes waarbij de oudste (6 is hij) zelf reed. Het grote voordeel aan het virus waren de rustige straten.matthias fietst

 3. Een weekendje weg met manlief zonder kids

  Gelukkig planden we dit al in februari. We gingen naar Cadzand. Alles was super tof, toch de eerste dag. Daarna was het alsof ik in een soap terecht kwam. Ik probeer het even kort te schetsen…

  Het was het weekend met de storm Ciara. Niet zo’n goede timing. Maar het werd nog erger. Zaterdagavond begon manlief wat verkouden te worden. Hij lag de hele nacht te snuffen en hield zichzelf en mij wakker. Dan kon ik eens heerlijk slapen zonder kids! De volgende dag waren we dus allebei moe. Daarna gingen we uitwaaien aan zee. Na een uur kreeg ik het echt ijskoud. Even opwarmen in een restaurant dachten we. Ik bestelde een thee, maar ik bleef het ijskoud hebben. Ondertussen was ik aan het klappertanden en rillen. Manlief bestelde een slaatje met kip, maar ik had geen honger. Ik voelde me zelfs misselijker worden met de minuut. Resultaat? Ik gaf over op het toilet. Twee keer zelfs, want na een kwartier was het weer zover. Echt super GÊNANT. Daarna reden we terug naar mijn ouders en kroop ik daar in bed. Twee dagen lang ziekte ik thuis uit en daarna ging het weer beter. Gezellig was het alvast niet. Hopelijk krijgen we nog een herkansing…ooit.

 4. Een naai projectje

  Wie had ooit gedacht dat mijn naaiproject mondmaskers maken ging zijn? Ik alvast niet. Maar dit werd het dus wel. Ik heb beide modellen gemaakt. Maar graag zou ik toch nog een ander naai projectje maken dit jaar…mondmaskers maken

 5. Even chillen

  Dat kan ik alvast afvinken. Het was hier heel chill. Omdat we in ons kot moesten blijven, genoot ik ook wel van het thuiszijn. Niets moet, chillax. Tuinesië is zo slecht nog niet. Als er één ding is dat ik hieruit wil behouden, dan is het wel dat we soms eens wat meer gaan thuisblijven.

 6. Foto-albums van de kids in orde maken

  De foto’s zijn al geprint en liggen klaar. Nu nog tijd vinden om ze in hun foto-albums te plakken. ’s Avonds ben ik meestal te moe om nog iets te doen, na al dat animeren tussen het schoolwerk door.

 7. Meer wandelen in de natuur

  Dat is alvast gelukt. We ontdekten mooie plaatjes in eigen dorp. Ook mijn looproutes heb ik bij deze uitgebreid, wat wel tof is.looproutes

 8. Twee loopwedstrijden

  Op 10 mei zou ik de ‘Dwars door Brugge’ lopen. Ik had me al ingeschreven. Manlief zou meelopen en de kids zouden bij oma en opa blijven. Maar het is niet doorgegaan. Ik weet niet of er dit jaar nog loopwedstrijden zullen zijn, maar als de ‘Warmathon’ doorgaat, dan doe ik zeker mee. Door Corona ben ik trouwens sportiever dan ooit. Lopen was een fantastische reden om thuis aan mijn kids te kunnen ontsnappen ?.

 9. Babysitten op het petekind van David

  Dat is al één keer gelukt. Ze kwam een dagje naar ons en het was heel gezellig. Als ze terug mag komen, dan plannen we nog wat andere dagen.céleste

 10. Me bijscholen voor mijn blog

  Daar moet ik echt eens werk van maken. Dit is wat naar de laatste plaats geschoven. Foei!

 11. Aparte dates met de kids

  Hopelijk lukt het in de zomervakantie om nog eens een uitstapje te doen met één kind. Want nu waren ze steeds allemaal thuis, aangezien de crèche en de scholen gesloten waren.

 12. Meer genieten

  Laat ons zeggen dat het idee met de bokaal nog niet echt gelukt is. Meestal vergeet ik om er iets in te stoppen. Daar ga ik me wat meer op focussen.

 13. Babykleren sorteren/verkopen

  Oeps. Hier deed ik nog niks voor. Het was ook niet echt het moment om dingen tweedehands te verkopen…

 14. Elke maand een avondje weg met manlief

  In januari en februari zijn we telkens één avond op date geweest. Dat waren hele fijne avonden. We gingen altijd uit eten en sloten de avond af met een wandeling. In maart was het etentje voor mijn verjaardag al gepland, maar door Corona is dat niet doorgegaan. En sindsdien zitten we thuis.

 15. Gezinsfoto’s maken

  Ja, ik heb er toch al wat kunnen maken. Natuurlijk nog niet zoveel, maar hé ik ben al tevreden. Hier komen ze:fullsizeoutput_2434fullsizeoutput_258efullsizeoutput_26adgezinsfoto

 16. Geen onnodige zaken kopen

  Je raadt het vast al. Dit is aardig goed gelukt toen de winkels gesloten waren. Ik heb wel wat online geshopt, maar dat waren dingen die we echt nodig hadden. Zoals zonnebrillen, zomerkleren en sandalen voor de jongens.

 17. Meer water drinken

  Ik deed al mijn best. Maar het kan altijd nog beter. Nu ik steeds thuis ben, vergeet ik het ook gemakkelijker.

 18. Die gsm aan de kant laten liggen

  Dikke fail hier. Wat moet je anders ook doen hé?

 19. Basiscursus eerste hulp volgen

  Ja, ik volgde eindelijk nog eens een basiscursus. Was me dat lachen! Met Samantha als pop. Maar ik friste wat zaken weer op en hopelijk kan ik nu ingrijpen als er iets ergs zou gebeuren. Dat stelt wel ietwat gerust. ehbo

 20. Eens een dagje in pyjama blijven hangen.

Dat werden hier nog nooit zoveel pyjamadagen. Hoera! Ik kreeg zelfs manlief zover om een pyjamafeestje te houden en te dansen. Check ?!

Conclusie:
Ik heb al enkele dingen kunnen afvinken. Sommige dingen ook niet door Corona. Maar ik ben wel met veel dingen nog bezig.

Hoe zit het met jullie doelen voor 2020?

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

11 reacties

Een reactie achterlaten