zonder problemen tandenpoetsen bij kleine kindjes
tanden poetsen

Gemakkelijk tandenpoetsen bij kleine kindjes!

We hebben hier twee snoepertjes in huis. (ik beken – hebben ze van de mama). Omdat ik gaatjes wil vermijden poetsen we natuurlijk veel. Alleen…dat gaat niet zo fantastisch hier (zeg maar gerust dramatisch). Als ik na het poetsen niet potdoof geworden ben, onder het snot zit en toch een viertal tanden kon poetsen, dan is dat hier al geslaagd te noemen. De tussenstand is ondertussen: 243 – 0 (voor de kids).

Tandenpoetsen lukt moeilijk

Even een explicatie ons poetsritueel:
Als ik zeg dat het tijd is om tanden te poetsen, dan ontpoppen ze zich tot twee monstertjes. Ik laat het nochtans altijd klinken alsof we een feestje gaan bouwen. Maar daar trappen ze niet in. Het is net of ik ze voorstel om op hun hoofd te gaan staan en een kunstje te doen. Ze zouden nog eerder het laatste overwegen vrees ik.

Hun mond opendoen is hier niet aan de orde. In plaats daarvan persen ze hun lippen stijf op elkaar. Je krijgt er niks in, dus zeker geen tandenborstel.
Na wat aandringen (lees: dreigen!) doen ze hun mond open. Toch voor vijf seconden. Daarna veranderen ze van gedacht. De poort sluit zich en mijn geduld verdwijnt met de noorderzon. Nog bijna geen enkele tand gepoetst en al zeker drie grijze haren extra. Waar ben ik aan begonnen?

Probeer deze hilarische apps om tanden te poetsen!

Maar sinds ik deze apps gevonden heb, gaat het stukken beter om tanden te poetsen. Nu vragen ze er zelfs naar als het niet moet ook!

Talking Ginger

Deze app is helemaal gratis. Een kat die haar tanden poetst. Hi-la-risch! Maar ze aapt ook alles na wat je zegt en je kunt haar zelfs douchen en föhnen. Talking Ginger heet ze. She made my day! De kids zijn ondertussen zot van de poes en ik moet je waarschijnlijk niet uitleggen dat het tandenpoetsen een stuk beter gaat. Ze komen vast in het Guinness boek of records nu. (of ja, toch bijna?)

probleemloos tandenpoetsen bij kleine kindjes

AquaFresh Poetstijd

Voor grote kinderen is er de (gratis) app AquaFresh Poetstijd
Capitain AquaFresh danst heel grappig en met een aanstekelijk liedje zijn die twee minuten zo voorbij. Hoe meer je poetst, hoe meer je dingen kan veranderen. Ze vinden het ook geweldig hier.

leuke app om gemakkelijk tanden te poetsen

We gaan dus met veel plezier verder poetsen (vooral nu ik aan de winnende hand ben). Tot in de eeuwigheid. Amen.

ps: Ik vraag me echt af hoe jullie dat doen. Zitten jullie kinderen flink stil? Hebben jullie tips?

Lees ook: 10 survivaltips voor ouders

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

4 reacties

Een reactie achterlaten