inspiratie

De creativiteit tag

Ik werd getagd door Mama Jezz voor de creativiteit tag. Lijkt me een leuke tag om eens in te vullen en aangezien de inspiratie stilaan op raakt, ben ik dankbaar voor zo’n blogs.

Wat maak je vooral
Ik naai vooral. Met een Bernina naaimachine die ik gekregen heb van mijn schoonmoeder. Ze gaat al een tijdje mee, maar voor de rest werkt ze nog prima. Nu maak ik vooral doopsuikerzakjes voor de geboorte van ons derde kindje.

Hoe lang ben je al creatief bezig
Ik leerde een 7-tal jaar geleden naaien. Daarvoor volgde ik vier jaar naailes in avondonderwijs in CVO te Kortrijk. Het was een leuke bende, maar ik blonk echt niet uit. Degene die op een avond twee naalden breekt en vijftig steken opnieuw moet doen? Dat was ik!

D8AF4DEE-6E2D-4030-94F6-5E14B672DE25
De geboortezakje voor… ja, wie eigenlijk? ?  De naam moet ik er nog op strijken

Inspiratie

Grote projecten of kleine werkjes
Kleine werkjes. Met mijn twee bengels moet ik mijn naaiwerk vaak onderbreken om een ruzie op te lossen of omdat de één dorst heeft. Je ziet ook het snelste resultaat van kleine werkjes.

Zelf bedacht of goed gejat
Ik zoek patronen en gemakkelijke stappenplannen op het internet. Ik kan de basis wel. Een patroon uit zo’n naaiboekje is meestal chinees voor mij.

Pinterest.nl of welke.nl
Pinterest natuurlijk!

1 project per keer, alles door elkaar
Meestal ben ik aan een paar dingen tegelijkertijd bezig. Altijd iets dat ik nog moet afwerken.

kroon
Ik naaide twee kronen voor mijn jarige zonen.

Materiaal

Ali, action of merk
Ik koop mijn stofjes op stoffenbeurzen zoals het stoffenspektakel. Of in de stoffenwinkel, maar dat valt meestal duurder uit. Ook online durf ik soms stofjes kopen. Om te knutselen ben ik fan van de action.

Sale of presale
Ik probeer vaak stofjes met korting te kopen.

Potlood of stift
De patronen teken ik met potlood over op zo’n speciaal tekenpapier. Stift gebruik ik niet vaak.

Lijm of dubbelzijdig tape
Ik heb het allebei liggen. Heel handig voor knutselwerkjes.

Knippen of snijden
Knippen. Snijden is niks voor mij. Straks ben ik een vinger kwijt, want zo handig ben ik niet, haha.

Werkplek

Georganiseerd of chaos
Nogal een chaos. Dan ligt de woonkamer vol met draadjes, stofjes en kopspelden.

Eigen kamer gezamenlijke ruimte
Ik heb geen naaikamer, dus dan palm ik de zitbank en een stuk van de tafel in. Maar dat is niet zo praktisch als we nét op dat moment moeten eten. Het ziet er ook nogal slordig uit als we bezoek krijgen.

Genoeg plek te krap
Wat te krap om al mijn stofjes op te bergen, dus ligt er ook nog het één en ander op zolder.

IMG_0454

IMG_0453
Dit waren vlagjes voor de geboorte van Davids petekindje.

Overig

Creatieve wens
Dat ik nog eens tijd heb om kleren te maken voor mijn boys. De zin is er zeker, nu nog de tijd.

Creatieve blunder
Ik maakte ooit eens een kussen, maar wou dat overlocken en deed dit fout. Waardoor het een poppenkussen werd, want ik sneed de helft eraf ?. Of ik naaide dingen, die dan later los kwamen. Maar met de tijd en het oefenen gaat het beter.

Creatieve tip
Op internet vind je veel leuke dingen om te maken. Naaien met een naaimachine is wat wennen, maar eens je het kan, is het echt wel leuk!

Hoe creatief ben jij?
Hierbij tag ik Brabbeltjes voor de creativiteitstag. Veel succes!

Tot morgen!
Mie (36/40)

 

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

2 reacties

Een reactie achterlaten

%d bloggers vinden dit leuk: