brieven

Een brief aan mijn middelste: 4 jaar

Lieve Thomas,

Vandaag ben je vier jaar. Dit vraagt om een nieuwe jaarlijkse brief.

fullsizeoutput_231cGelukkige verjaardag lieve man. Het is een beetje een rare periode om te verjaren en graag hadden we nu een feestje met de familie gegeven. Maar dit lukt niet. Dus wordt het vandaag een feestje onder ons vijf. Hopelijk wordt het toch een leuke dag.

Van jongste naar middelste

Het was voor jou best even wennen dit jaar. Van de jongste, werd je plots de middelste. De aandacht moest je nog meer delen en dat was best heftig. Maar ondertussen heb je je draai gevonden en ben je erg zorgzaam voor je broer. Een spring-in-het-veld en een onbezonnen kind, zo zou ik jou omschrijven. Gewoon doen is je motto. Dit resulteert vaak in builen en schrammen, maar dat hoort erbij zeker?

fullsizeoutput_2506

Een kleine rebel

In jou schuilt een kleine rebel. Zo luister je uiterst slecht als we je iets vragen. De grenzen worden afgetast en je begeeft je vaak op glad ijs. Je doorzettingsvermogen is bewonderenswaardig als het op zeuren en wenen aankomt. Meestal doe je gewoon je eigen zin, ook al zeggen we nee. Daardoor drijf je me soms gek en is er meer strijd tussen ons dan ik zou willen.

fullsizeoutput_249b

Maar onder dat stoere geweld, zit een lief mannetje verstopt. Eentje die ervan geniet om te knuffelen en glundert als we hem complimenten geven. Je wil vooral graag gezien worden. Dus doe ik mijn best om daardoor te kijken. Want natuurlijk zie ik je graag. Hoe kan het ook anders?

Heerlijk enthousiast

Je bent altijd zo heerlijk enthousiast. Alles zie je zitten en je hebt energie voor tien. Een deugnietje eerste klas. De wereld ontdekken is voor jou één groot feest. Je bent spontaan en gevat. Het leven met jou is nooit saai. Jij zorgt wel voor voldoende avontuur. Soms moet ik om je streken lachen, terwijl ik eigenlijk boos zou moet zijn.

fullsizeoutput_1e1e

En hoewel het opvoeden heel intens en vermoeiend is, zou ik het toch niet anders willen.  Want jij daagt me elke dag uit om mijn opvoedingsskills bij te scherpen en een betere versie van mezelf te worden.

Mijn kleine draak. Mijn lieve knuffelkont. Mijn zonneschijn in grauwe dagen. Blijf vooral jezelf mijn lieve vriend. Mama houdt heel erg veel van jou.

DSC_0243

 

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

9 reacties

Een reactie achterlaten

%d bloggers vinden dit leuk: