Slijm maken op ja-dag
inspiratie

Een ja-dag: Doen of toch niet?

Het is ondertussen een hype zo’n ja-dag. Jij hebt er waarschijnlijk al eens van gehoord, want de zoete zusjes maakten er video’s over. Mijn kids hebben die natuurlijk gezien en wilden graag zelf ook een ja-dag.

Vorig jaar deden we al een ja-dag

Vorig jaar mochten ze al eens een ja-dag organiseren. We gingen toen zwemmen, frietjes eten en ze kozen voor een ijsje als ontbijt. Nog redelijk normale dingen dus. We hadden wel enkele regels opgesteld zodat het binnen de perken bleef. Meer lees je in mijn vorige blog.

Dit jaar mochten ze opnieuw een ja-dag organiseren

Het is opnieuw zomervakantie. Dus was het tijd voor een nieuwe ja-dag. Ze moesten even overleggen over wat ze wilden doen en vooral wat ze wilden eten. Vooral dat laatste zorgde nog voor pittige discussies.

Poffertjes als ontbijt

De dag ervoor kreeg ik instructies. Ze wilden poffertjes als ontbijt met frisdrank. ’s Avonds kozen ze voor donuts, dus dit bracht ik allemaal mee van de winkel. Al die suiker, ik weet het, maar voor één keer kneep ik een oogje dicht.

Ontbijt met poffertjes op ja-dag

Zwemmen in Lago Kortrijk

Mijn jongens gaan graag zwemmen. Meestal gaan we naar een goedkoop zwembad in de buurt, heel soms gaan we eens naar een duurder zwembad. Dat wilden ze dus vandaag doen. Ze kozen voor Lago Kortrijk, want daar hebben ze hele leuke glijbanen. Het was dan ook hun plan om ons mee te krijgen op die glijbanen. Telkens vroegen ze: ‘Ga je mee op de witte glijbaan?’. Want wat kon ik anders zeggen dan ja… Alle glijbanen werden uitgetest en we zijn daar zeker een dikke 3 uur geweest.

Eten in de cafetaria

Na het zwemmen werd onze honger gestild in de cafetaria. De oudste twee kozen voor frietjes met frikandel. De jongste had daar duidelijk geen zin in. Hij wou een ijsje als middagmaal. Oké dan! Goedkoop was het wel :-).

Ijsje eten als middageten op ja-dag

Schermtijd was er ook

Weer thuis wilden ze graag wat op de iPad. Maar ze waren wel zo slim om dit te beperken, want ze wilden ook nog iets anders doen. Mijn vrees dat ze een hele dag op schermen zouden zitten, was dus ongegrond.

Zelf slijm maken

Na wat overleg wilden ze graag nog slijm maken. We reden naar de action om alle ingrediënten te kopen. De middelste profiteerde wel een beetje van de situatie en probeerde in de Action steeds dingen te krijgen zoals: ‘Mag ik dit hebben?’ of ‘Kan ik dit meenemen?’. Toen heb ik dus eens nee gezegd, want anders hadden we de hele winkel mee! Dat was ook niet de bedoeling. Thuis probeerden we het slijmrecept van de zoete zusjes uit en het lukte. Slijm is best wel leuk speelgoed, want ze waren er daarna wel even zoet mee.

Slijm maken op ja-dag

Nee zeggen

We mochten samen vijf keer nee zeggen. Waar heb ik nee op gezegd?

  • Mag ik de hele snoepdoos opeten?
  • Mag ik dit uit de winkel? (Nadat hij dit al twee keer geprobeerd had)
  • Mag ik een Playstation?

Ja-dag wordt een traditie

Het is best even wennen om op alles ja te zeggen. Gelukkig was dit maar voor één dagje, want anders worden ze wel heel erg verwend denk ik dan. Maar voor één keer in de vakantie mag het wel. Ik denk dus dat we een nieuwe traditie hebben. Het was eigenlijk best een toffe dag. Nu vragen ze wanneer ze een ja-nacht mogen organiseren. Maar daar zeg ik toch lekker nee tegen!

Durven jullie het aan om ja te zeggen tegen een ja-dag?

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

8 reacties

Een reactie achterlaten