bloggen achter de schermen miekids
Najaarschallenge

Bloggen miekids: een kijkje achter de schermen

Vandaag neem ik jullie mee achter de schermen en laat ik jullie zien hoe ik blog. Dit in kader van de Najaarschallenge van blogboost.

Bloggen in een hoekje van de woonkamer

Bloggen gebeurt voornamelijk aan mijn computer. Dat mijn computer in een hoekje van de woonkamer staat, leek me vroeger praktisch. Maar als de kids thuis zijn, dan krijg ik niks gedaan. Tenzij ik ze zelf op een scherm laat zitten. Maar zes uur op een dag is dat wel verantwoord?
Wat er naast me staat als ik aan het bloggen ben? Meestal iets van chocolade. Ik ben nogal een snoeper. M&M’s daar kan ik me dus ziek aan eten hé. Verder drink ik gewoon water.

Mamaverhalen met een knipoog

Dus meestal blog ik even tussendoor, als ze 10 minuten flink spelen en als de jongste in zijn bed zit. Ook ’s avonds zit ik wel eens op mijn computer te tokkelen. Ik blog nu ongeveer 2 jaar. Ooit ben ik begonnen omdat ik verhalen schrijven wel leuk vond. De rode draad in mijn blogs zijn eerlijke mamaverhalen met een knipoog. Humor vind ik heel belangrijk. Vaak wordt het moederschap nog veel te rooskleurig voorgesteld. Natuurlijk zijn we dankbaar voor onze kinderen. Maar dat wil niet zeggen dat je het niet lastig of vermoeiend mag vinden. Opvoeden vind ik echt het moeilijkste wat ik ooit heb gedaan, maar het is tegelijkertijd ook de beste tijd van mijn leven. Wat eerlijkheid en reality check kan heus geen kwaad!

Top vijf van mijn meest gelezen artikels

Mijn artikels gaan van zwangerschap tot bevallingsverhalen, van moederbekentenissen tot tips om ze te leren fietsen. Ik maak hierbij even een top 5 van de meest gelezen blogs:

  1. We moeten iets vertellen: over de zwangerschap van de jongste
  2. Er ligt bijna elke nacht een ander kind in ons bed: over onze slechte slapers die dan in ons bed belanden. Om toch maar wat slaap te krijgen.
  3. Tips om kleuters bezig te houden: In volle quarantainetijd scoorde dit artikel bijzonder goed.
  4. Mijn kleuter is een psychopaat: Mijn middelste is een kind met een euh…pittig karakter.
  5. Hoe gaat het met drie kids?: In alle eerlijkheid, hoe dat nu echt gaat als mama van drie.

Nog steeds vind ik het elke keer weer fijn om te bloggen. Ik ben vooral dankbaar dat er al heel wat meer lezers zijn en voor elke reactie. Jullie zijn de beste lezers!

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

10 reacties

Een reactie achterlaten