eenvoudig bullet journal
creatief bezig zijn

Eenvoudig bullet journal: dit kan jij ook

Dit jaar wou ik ook een eenvoudig bullet journal. Ik knutsel graag, maar ik nam er nooit de tijd voor. Of toch wel, maar ik legde me te veel druk op. Waardoor het nooit goed genoeg was en ik steeds de moed opgaf na een aantal weken.

Maar toen ik Fiekes bullet journal zag, zag ik het licht. Dit was eenvoudig en haalbaar. Het gaf me inspiratie om eraan te beginnen. Ik verzamelde boekjes, stickers, leuke kaartjes, toffe prints en ging aan de slag. Hieronder zie je hoe alles vorm kreeg. (Er even bijvertellen dat manlief me keihard uitlachte dat ik dit deed, maar ik werd er helemaal blij van…niet van dat uitlachen, maar van mijn boekje).

Stappen om een bullet journal te maken

De voorkaft

Eerst en vooral wou ik een voorkaft maken. Ik zocht een oud schriftje op die ik ooit gekregen heb, maar in de kast stof lag te vergaren. Want als je nog dingen hebt liggen, dan moet je geen nieuwe kopen toch? #wedenkenaanhetmilieu

eenvoudig bullet journal maken
Dit boekje met hoe kan het ook anders – een hond!- want na de zomervakantie willen we echt weer een hond
voorblad bullet journal
Als je het boek opendoet, dan is dit de eerste bladzijde.

Drie rubrieken

Daarna maakte ik wat indelingen in mijn bullet journal. Ik koos voor drie rubrieken en hield het eenvoudig: Blogs – Journal en Lijstjes. Het boekje bestond uit bladzijdes met lijntjes, maar ik plakte er telkens een leuk papiertje op en ging aan de slag.

Blog

Mijn eerste rubriek is mijn Blog. Daarop hou ik elke maand bij wat ik publiceerde en ook welke artikels me inspireren van andere bloggers en ik later kan overnemen.

drie rubrieken bullet journal
Met Washi tape plakte ik de rubrieken af, zodat ik ze snel kon terugvinden.
blog rubriek bullet journal

Journal

De tweede rubriek is mijn Journal. Daarin plak ik tekenen van de kids, mijn vaccinatiekaarten, leuke stickers, dingen die ik niet wil vergeten enz… Dat is een beetje een verzameling van leuke dingen die ik anders zou weggooien, maar nu kan bewaren.

drie rubrieken journal

Lijstjes

De derde rubriek zijn mijn lijstjes. Ik maakte heel wat collage’s van allerlei zaken die ik belangrijk vind. Knutselen, prullen…i love it! Even wat foto’s.

lijstjes rubriek bullet journal
lijstjes bullet journal
mama lijstje bullet journal

Ik wil dit jaar 36 boeken lezen, dat is één van mijn doelen van 2022. Daarom maakte ik een lijstje met de boeken die ik reeds las. Mijn plan is ook om iedere maand een update te geven van mijn gelezen boeken.

boeken lezen bullet journal

Eén gekozen woord

Dit jaar wou ik één woord kiezen waar ik aan wil werken. Na even denken, koos ik het woord mild zijn. Vooral voor mezelf. Mijn depressie vorig jaar, heeft me veel dingen geleerd. Het belangrijkste is: zorg voor jezelf en wees mild. Het moet niet allemaal perfect zijn. Wees niet te streng voor jezelf. En vooral, soms mag je eens goed huilen en is het oké om even niet oké te zijn.

1 gekozen woord bullet journal

Materialen die ik gebruikte

  • Tijdschriften zoals: Libelles en Goed gevoel
  • Stickers, stempels en dessin papiertjes van Boekenvoordeel
Dit is het boekje met leuke papiertjes
  • Stiften
  • Leuke gekregen kaartjes

Heb jij ook een bullet journal? Of hou jij ook van knutselen?
Reageer in de comments en dan kom ik graag lezen.

* Deze blog bevat affiliate links.

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

7 reacties

Een reactie achterlaten

%d bloggers vinden dit leuk: