ik had ze beter andere namen gegeven
doodeerlijk

Eerlijk ouderschap: Ik had mijn kids beter andere namen gegeven!

Als ouders kies je een mooie naam voor je kind. Dat deden we voor hen. Maar achteraf bekeken was het slimmer geweest om ze: ‘Blijf daar af!’, ‘Laat elkaar met rust!’ en ‘Stop daarmee!’ te noemen.

Ik had ze beter ‘Blijf daar af!’ en ‘Stop daarmee’ genoemd

Want deze dingen roep ik namelijk ook zo’n 348 keer per dag. Meestal in hysterische staat, zodat mijn kids eigenlijk al immuun zijn voor mijn geroep. Moeder is weer aan het flippen denken ze dan. 

Blijf daar af!

Als ik er even over nadenk dan vind ik “Blijf daar af!” een perfecte bijnaam voor broer 2. Hij denkt namelijk dat al MIJN spullen van hem zijn. Mooie stiften, mijn kleurboek of post-its? Hij palmt alles in met een air waar menig parasiet jaloers op zou zijn. Als hij mijn spullen niet meer nodig heeft, dan laat hij alles bijgevolg rondslingeren, zodat de jongste vrolijk het hele huis kan kleuren of 200 post-its kan verneuken. 

blijf daar af

Laat elkaar met rust!

‘Laat elkaar met rust!’ is dan eerder een prima bijnaam voor broer drie. Hij is de jongste van de bende, maar mispak je niet aan zijn schattig snoetje. Met de geslepenheid van een terrorist en de manipulatieve skills van een geboren politicus, is hij oprecht gevaarlijk te noemen. Als hij zich even verveelt, dan heeft er namelijk niks beters op gevonden om zijn broers lastig te vallen. Want waar heb je anders broers voor? Geen enkel spelletje is zo plezierig als dit, want dit lokt direct reactie uit. 

Stop daarmee!

‘Stop daarmee!” zou ik eerder toewijzen aan zoon 1. Hij vindt het dus super vervelend als je iets doet wat hij niet leuk vindt. Maar zelf waant hij zich superieur en mag hij alles. Als zijn broers vragen om te stoppen, dan heeft hij op dat moment stoppen in zijn oren. Dus doet hij meestal vrolijk verder, tot het escaleert en ik even later opgescheept zit met drie wenende kids en hun luide decibels. 

Ik kan niet garanderen dat ze zich gedragen

Als ik op stap ga met mijn drie musketiers dan is het 90% van de tijd mijn kids die je hoort brullen of zeuren. Dus als er soms eens andere kindjes wenen, dan is mijn moment goed. ‘Want het zijn de mijne niet’… Dus als je iemand ‘Stop daarmee!’, ‘Blijf daaraf!’ en ‘Laat elkaar met rust!’ in één adem hoort roepen, ben ik in de buurt. Kom gerust eens goeiedag zeggen dan. Gezellig om jullie te ontmoeten! Geweldig kids heb ik trouwens, ik kan alleen niet altijd garanderen dat ze zich gedragen.

Hoe gaat dat bij jullie? Nog originele namen? 😉

Lees ook: Verrijken kinderen je leven? Dit vind ik er van!

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

11 reacties

 • Els Van Daele

  Haha, ik zal eens op bezoek komen met mijn 3 zonen. Zij heten ook vaak ‘Laat elkaar met rust!’ en de jongste ‘Stop daarmee’ of ‘Laat je broers gerust’, de 2e heet dan eerder ‘Blijf daaraf’ of ‘Stop met daaraan te prutsen!’ en de oudste ‘Begin er nu eens aan’ of ‘Doe nu eens voort’ 🙂

  • Inge

   Alsof ik hetzelf geschreven heb. De oudste is een ekster en pakt alles wat niet van haar is graag in. Al mijn mooie stiften liggen op haar kamer. Blijf met je handen van andermans spullen af, stop er nou eens mee, schreeuw niet zo, ga nou eens zitten, luister nou eens. Zijn de namen van de zus, van broer een: doe toch eens rustig, wees nou jezelf, sta toch niet te wiebelen, kan je even een half uur je mond houden. De jongste broer: laat je broer en zus met rust, eet nou eens wat, pas op kijk uit, niet zo wild.

   Maar mocht ik jullie in januari deze namen in Gent of omstreken horen, dan zal ik eens omkijken en je gedag zeggen 😉😘

 • Riet

  Haha ik doe mee…
  Hier is nr 1 ook stop daarmee en nr 2 is de terrorist die zijn broer gaat uitdagen (en dan nog meestal op momenten dat die al op net niet ontploffen staat) En dan dat een fake huiltje omdat broer hem dan duwt 🙈
  Jongensmoeders zeker 😅

 • Goofball

  Helemaal niets zeggen maar kind bij pols nemen en naar gang brengen en wegwandelen of stift en papier ostentatief naar de vuilbak brengen of … vind ik soms veel effectiever. Er letterlijk geen woorden aan vuil maken en dan een stiltebehandeling geven.

Een reactie achterlaten