blogboost najaarschallenge energiegevers
Najaarschallenge

Wat zijn mijn energiegevers?

Ik doe mee aan de najaarschallenge van blogboost. Evi en Nina geven ons van 5 oktober tot 20 december tweewekelijks een aantal thema’s om over te bloggen. Dit wordt dus de eerste blog, over positiviteit en energie.

Moe door onderbroken nachten

Ik zou kunnen zeggen dat ik een optimist tot en met ben, maar dat zou zwaar gelogen zijn. Meestal zie ik alles zwarter in dan het uiteindelijk is. Als ik alleen met de kids op stap moet, zitten er al drie rampscenario’s in mijn hoofd. Dan kan het alleen maar meevallen. De laatste jaren ben ik me meer en meer bewust van mijn zwart kantje en probeer ik daar echt aan te werken. Ook merk ik dat ik sneller negatief ga denken door minder slaap. En laat slaap nu net datgene zijn dat me weinig gegund is. De jongste maakt me gemiddeld zo’n 3 à 4 keer wakker ’s nachts. Als ik geluk heb, dan slaapt hij weer verder na het geven van zijn tuut. Als ik pech heb dan wil hij bij ons in bed. De oudste was ook nooit een goede slaper. (gelukkig is dat aan het beteren, hoera! Er is dus hoop.) Na een aantal jaren gaan die onderbroken nachten echt in je kleren zitten. Dan ben ik overdag geen prinses die door het leven huppelt. Eerder een afgemat schaap met griepverschijnselen.

Druk, drukker, drukst

Ik moet jullie niet vertellen dat ik met drie kids best een druk leven heb. Het is alsof de kruimels zich ’s nachts vermenigvuldigen en die aapjes van me een wedstrijd om-ter-meest-rommel-maken houden. Als het avond is, ben ik gewoon blij dat ze alle drie nog in leven zijn. Hoge verwachtingen daar doen we niet (meer) aan mee. Gelukkig werk ik halftijds. Daar ben ik echt zo blij mee. Tijd voor middagdutjes als de jongste slaapt, de kids hoeven dan minder naar de opvang of gewoon even in de zetel ploffen en niks doen.

Energiegevers

Wat ik graag doe om op te laden?

Lopen maakt mijn hoofd leeg

Gaan lopen maakt mijn hoofd leeg. Ik kan er zo van genieten om eens helemaal alleen door de velden te lopen met de wind door mijn haren. Wat ik ook zo fijn vind is dat je het op elk moment van de dag kan doen. Word het me even teveel? Dan trek ik mijn loopschoenen aan en deel ik manlief mee dat ik ga lopen. Lees: trek je plan ermee!

Een boek lezen

Een boek lezen en even helemaal meegesleurd worden in een andere wereld, geeft me energie. Hoewel het soms moeilijk is om overdag te lezen. (Want na 25 onderbrekingen, geef ik het op). Ook bloggen vind ik fijn. Zo kan ik mijn ei kwijt en het is mijn meditatie om niet gek te worden.

Zingen in een koor

Op vrijdagavond ga ik zingen in een koor. Me even vollen bak smijten, daar word ik echt gelukkig van. Hoewel ik dan pas laat in mijn bed zit en ik het me ’s morgens soms beklaag, is dat echt een momentje voor mezelf. Bakken met de kids is hier ook een topper. Net als de natuur opzoeken.

Knuffelen met mijn kids

Maar ’s avonds in de zetel knuffelen met mijn kroost, blijft een dagelijks hoogtepunt. Dan kijk ik vol trots naar hen en ben ik alleen maar dankbaar. We vergeten al dat geween, gezeur en de vele drama’s. Want alleen de liefde telt dan nog.

Waar halen jullie energie uit?
* Deze blog is 1/8 van de Najaarschallenge. #blogboostnajaarschallenge

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

4 reacties

Een reactie achterlaten