Een favoriet kind hebben als ouder
doodeerlijk

Ja, ik heb een favoriet kind!

Een favoriete kind is een taboe. Zelf ben ik mama van drie jongens. Natuurlijk zie ik ze even graag en zou ik geen één willen inruilen voor een ander. Laat dit duidelijk zijn. Maar nu ik er even wat langer over nadenk, weet ik wel een antwoord op de vraag. Degene die het langste slaapt

Slapen is hier nogal een dingetje

Laat ons zeggen dat slapen hier nogal moeilijk gaat. Ze ’s avonds in bed krijgen lukt nog wel (soms ook niet hoor), want ze hebben -gelukkig- elk een eigen kamer. Maar we waren een weekje aan zee, waar ze samen moesten liggen en dat werkt voor geen meter. Ze zijn dan heel vroeg op en heel de dag humeurig, omdat ze dus Te. Weinig. Geslapen. Hebben! Wij mij kent, die weet dat je me voor niks mag wakker maken. Alleen zijn mijn jongens daar precies nog niet van op de hoogte #teamnosleep

Langste slaper

Als ik geluk heb dan, slapen ze tot 7u. Aan één stuk. Maar vaak is er altijd wel ééntje die een nachtmerrie heeft, pipi moet doen, in ons bed komt liggen of zijn knuffels kwijt is… Mijn favoriete kind is dus gewoon het kind dat die nacht het beste slaapt. Dat verschilt nogal eens, de concurrentie is belachelijk laag...

Vroeger opstaan voor wat rust

Graag zou ik wat vroeger opstaan, voor mijn energieke jongens beneden zijn. Maar dan zou ik algauw een uur vroeger moeten opstaan (dat is nu ook net wat teveel van het goede). Want de oudste is vaak al om 6u wakker, hij blijft gewoon liggen omdat het moet. Als ik het dus toch eens waag om vroeger op te staan, dan gaat hij lekker mee naar beneden (want onze trap kraakt echt verschrikkelijk). Niet wat ik in gedachten had natuurlijk. Daarom blijf ik gewoon zoveel mogelijk slaap meepikken als ik kan. Ik kijk reikhalzend uit naar de tijd dat ik ze uit bed moet borstelen. Tijd voor wraak! 😉

Welk kind is jullie favoriet?
Lees ook: mama waakt, papa slaapt

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

Een reactie achterlaten