De huisregels van mijn kleuters
kleuter

Negen gekke huisregels van mijn kleuters

Die twee bengels van mij hebben zo van die rare gewoontes. Daar zit ik echt voor niets tussen hoor (erewoord!). Zo zorgen ze elke dag voor avontuur.

Rare huisregels hebben die kleuters

Ik lijst even op welke huisregels mijn kleuters hebben. Misschien begrijp je het beter dan ik?

Regel 1: Met spaghetti kan je de vloer versieren

  • Spaghetti dient niet om op te eten. Je kan er een reuzeleuke vloer mee maken. Knaloranje met slierten, daar moet je toch fan van zijn.
Huisregel 1 morsen op de grond

Regel 2: Speelgoed moet je uitgooien!

  • Speelgoed gooi je zo veel mogelijk in het rond. Vooral kleine stukjes moeten onder de zetel of tussen spleten belanden. Dan is mama uren zoet om alles terug te vinden en ziet ze niet dat je iets doet wat eigenlijk niet mag. Win-win.

Regel 3: Een buggy is zeker niet om in te zitten

  • Een buggy is om naast te stappen. Dan houd je die vast met één hand en trek je lekker tegen. Zo gaan je ouders zeker niet te snel. Soms loop je ook veel te dicht en val je over de wielen. Maar om in te zitten? Nee hoor!

Regel 4: Vroeg opstaan is life

  • Het weekend dient om vroeg op te staan, zo hebben we een lange dag en kunnen we heel veel doen. Op een schooldag zorg je ervoor dat ze je steeds wakker moeten maken. Je bent dan ook nog eens heel slechtgezind. Verstaanbaar toch?

Regel 5: Springen in de zetel is toegestaan

  • In een zetel ga je springen, koprollen maken of lopen van de ene kant naar de andere kant. Dat zoiets niet mag? Zeg, flauw hoor. Hier mag nooit iets.
Springen in de zetel

Regel 6: Eet altijd, behalve als het etenstijd is!

  • Voor het etenstijd is heb je grote honger. Dan wil je graag nog een koek. Als het echt tijd is om aan tafel te gaan en het weeral broccoli puree (of iets anders gezond) is, haal je je neus op en zeg je dat je geen honger hebt. Na een halfuur vraag je opnieuw een koek. Valt echt niet op.

Regel 7: Ijsjes zijn ook goed voor je huid

  • IJsjes zijn niet enkel lekker. Ze zorgen ook voor de perfecte afkoeling. Wisten jullie al dat ijsjes goed zijn voor je gezicht en je haar? Dat wisten jullie zeker niet?!
Ijs morgen over je hele gezicht

Regel 8: Je mag van gedacht veranderen. Meerder keren zelfs.

  • Verander van gedacht. Je wilt graag melk als mama je water geeft. Wanneer ze dan naar de koelkast loopt en je melk geeft, wil je toch liever water. Hetzelfde met fruit: nee, je wilt toch liever een appel in plaats van druifjes. Ze loopt er iedere keer weer in.

Regel 9: Maak je zo stijf als een plank

  • Moet ik wéér in de autostoel? Daar valt niets te beleven. Ik span me op en maak me zo stijf als een plank, dan kan mama de riempjes niet vastdoen. Misschien geeft ze het dan wel op?

Opvoeden vraagt veel geduld

Opvoeden het is een werk van veel geduld. Net iets wat ik soms mis. Maar stiekem moet ik vaak ook lachen om hun gekke kuren. Het zal er wel uitgroeien zeker?

Hebben jullie kids ook zo’n gekke huisregels?

Lees ook: Onze huisregels, volgens mijn kinderen

Tot gauw,
Mie

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

4 reacties

Een reactie achterlaten