Gewoon is goed genoeg

Vandaag de dag willen we teveel. We willen een perfecte moeder zijn. Maar daarnaast ook een goede vriendin, partner en collega. We willen een Instagramwaardig huis en boterhamdozen die zo uit de boekjes komen. Maar hé. Wat is er mis met een gewone boterhamdoos? Met een huis dat nog geverfd moet worden en waar kamers er euh…gezellig uitzien? Niks! Gewoon is goed genoeg.

Leve de gewone moeders

Deze blog wil ik wijden aan de gewone moeders. Want het is helemaal oké als het niet allemaal perfect is. Laat je vooral niets wijsmaken, want ook bij anderen waar het perfect lijkt, is dat meestal niet zo. Het is oké als er nog drie wasmanden in de berging staan te wachten om gedraaid te worden. Het is oké als je even me-time inlast, zodat je er weer tegenaan kan. En het is vooral oké als je blij bent dat de kids in hun bed zitten.

We moeten teveel

We hollen onszelf maar voorbij. Er rinkelen in ons hoofd 50 alarmbellen. We moeten dit en we moeten dat. Maar of je daar zoveel gelukkiger van wordt? En vooral, wat leer je je kinderen dan? Dat alles altijd perfect moet zijn?

Genoeg genieten van onze kinderen

Het is soms goed om even stil te staan. Bij doodgewone dingen. Te genieten van een knuffel, even de boel de boel te laten. Samen spelen of even luisteren naar hun verhalen. Want ze worden veel te snel groot. Voor je het weet is die baby- en kleutertijd voorbij en denk je er met weemoed aan terug. En op het einde van ons leven willen we toch allemaal hetzelfde. Achterom kijken en hopen dat we genoeg van onze kinderen genoten hebben.

Genieten jullie genoeg van jullie kinderen?

 

 

15 comments

 1. Zo is het, mooi gesproken! Wat is er nou belangrijker dat je kinderen later hebben onthouden dat het huis spik en span was of dat papa en mama er altijd was. Geef mij dan maar een huis met minder puntjes op de I en heel veel herinneringen met de kinderen!

 2. Helemaal mee eens!
  Ik vind het ook wel jammer dat er vele zijn, op instagram bv, spullen gratis krijgen die eigenlijk best wel duur zijn.. om er dan mee uit te pakken. En dat om het product dan in de spotlights te zetten. Allemaal goed en wel en mooie spullen om een kinderkamer op te pimpen, maar mijne portemonnee trekt dat niet. En waarom krijgt een ander dat dan gratis en moet de rest betalen..

  En dat vh boterhammendoosje, ook om van te rotten. Onze kids hebben niet eens deftig de tijd om op hun gemak hun boterhammen te eten. Ze mogen al blij zijn dat hun boterhammen op zijn. En niemand die naar die doos kijkt hoor.

  Tijd met kids spenderen is veel leuker dan elk hoekje in een kamer er spic en span uit te laten zien. Opgeruimd staat netjes. Een afgelekt huis vind ik saai

 3. bij ons geen speciale boterhammendozen hoor, en vele ochtenden dat niet de hele ontbijttafel is afgeruimd voor we de deur uitgaan (eten wel weg, maar bordjes met bestek blijven soms staan). Strijk ligt default 2 maand te wachten en af en toe kan ik de was niet doen omdat de wasmanden allemaal vol zijn met gewassen was die nog niet opgeplooid en weggelegd is.

  Da’s toch normaal zeker?

  En ja in weekends probeer ik toch wat tijd te prioritiseren ondanks bovenstaande om samen met de kinderen bezig te zijn. Nog steeds te weinig wellicht, maar ik doe mijn best.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *