doodeerlijk,  mamaliefde

Gewoon is goed genoeg

Vandaag de dag willen we teveel. We willen een perfecte moeder zijn. Maar daarnaast ook een goede vriendin, partner en collega. We willen een Instagramwaardig huis en boterhamdozen die zo uit de boekjes komen. Maar hé. Wat is er mis met een gewone boterhamdoos? Met een huis dat nog geverfd moet worden en waar kamers er euh…gezellig uitzien? Niks! Gewoon is goed genoeg.

Leve de gewone moeders

Deze blog wil ik wijden aan de gewone moeders. Want het is helemaal oké als het niet allemaal perfect is. Laat je vooral niets wijsmaken, want ook bij anderen waar het perfect lijkt, is dat meestal niet zo. Het is oké als er nog drie wasmanden in de berging staan te wachten om gedraaid te worden. Het is oké als je even me-time inlast, zodat je er weer tegenaan kan. En het is vooral oké als je blij bent dat de kids in hun bed zitten.

We moeten teveel

We hollen onszelf maar voorbij. Er rinkelen in ons hoofd 50 alarmbellen. We moeten dit en we moeten dat. Maar of je daar zoveel gelukkiger van wordt? En vooral, wat leer je je kinderen dan? Dat alles altijd perfect moet zijn?

Genoeg genieten van onze kinderen

Het is soms goed om even stil te staan. Bij doodgewone dingen. Te genieten van een knuffel, even de boel de boel te laten. Samen spelen of even luisteren naar hun verhalen. Want ze worden veel te snel groot. Voor je het weet is die baby- en kleutertijd voorbij en denk je er met weemoed aan terug. En op het einde van ons leven willen we toch allemaal hetzelfde. Achterom kijken en hopen dat we genoeg van onze kinderen genoten hebben.

Genieten jullie genoeg van jullie kinderen?

 

 

Avatar

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama.

15 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: