peuterpuber

Mijn zoon? Nee hoor!

Laatst was ik in de winkel. In de Hema (ik ga daar graag eens snuisteren). Thomas, mijn jongste, had daar duidelijk geen zin. Ik zag de twinkelingen in zijn ogen. “O jee, dacht ik, hij is vast niet van plan om flink naast me te lopen.” En dat zat er inderdaad niet in…

We hadden pas twee stappen in de winkel gezet of meneer ging neerliggen. In het midden van het gangpad en hij had het duidelijk naar zijn zin. Een scène schoppen deed hij niet, hij bleef gewoon liggen. Mensen wandelden voorbij en keken met een rare blik naar hem én naar mij. Sommige mensen gingen zelfs naar hem toe en dan had hij meteen de aandacht die wou. Hij had duidelijk de tijd van zijn leven!
En ik? Ik had veel goesting om te doen alsof hij niet van mij was. Mijn zoon? Nee hoor! Die hoort absoluut niet bij mij. Dus ik ging wat verder van hem vandaan staan en verstopte me achter een rek. Ik dacht dat hij dan wel snel zou huilen of komen. Was dat even fout gedacht! Hij bleef gewoon liggen. Omdat ik me moeilijk achter dat rek kon blijven verschuilen en sommige mensen nu echt heel raar keken, gooide ik het over een andere boeg. Tijd om van tactiek te veranderen. Ik kwam tevoorschijn en ging poeslief vragen of hij mee ging. “Nee! was zijn antwoord”. Daar stond ik dan. Van snuisteren zou die dag niks meer terecht komen (mijn goesting was over). Dus trok ik hem recht en droeg hem – terwijl hij wild spartelde en krijste – naar de uitgang. Nog meer bekijks, wij waren zeker de topattractie van de dag. De volgende keer neem ik mijn voorzorgen. Dan zit hij vastgesnoerd in de buggy. Met plakband op zijn mond. En handboeien…

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama.

2 reacties

  • Kreanimo (@IlseVerhoeven81)

    Zo tof als ze zoiets flikken hè! Onze middelste is ook zo een geval! Ondertussen is ze er wel wat uitgegroeid, maar wat hebben we met haar afgezien….

    Vanaf dat ze nog geen twee was tot iets ouder dan vier bleef ze koppig doen en dingen weigeren. Een zonnehoedje bijvoorbeeld, of wandelen in de ikea… pfffffff

Laat een reactie achter

%d bloggers vinden dit leuk: