het is oké mama's
Uncategorized

We proberen allemaal de beste mama te zijn

Het is moederdag vandaag. Een dag waarop we alle mama’s vieren. We proberen allemaal de beste mama te zijn. Maar dat is soms meer zwoegen, dan genieten. Er ligt gewoon gi-gan-tisch veel druk op ons. Naast mama zijn, moet je er niet alleen altijd goed uit zien, je emoties onder controle hebben en je kinderen ophemelen (terwijl je ze soms de nek kan omwringen). Je huis en kids moeten er altijd fantastisch uitzien (dat lukt hier niet, de mijne zien er na een dag altijd uit alsof ze uit de riool komen), er moet gezond eten op tafel komen en daarnaast is het ook aangeraden om alles te managen zonder zeuren.

Hé, het is oké

Lieve mama’s, het is oké om moe te zijn. Het is oké om het even niet meer te zien zitten. Het is oké om ze een dagje naar de crèche te sturen, terwijl je niet moet werken. Het is oké om eens aan jezelf te denken, zonder je altijd schuldig te voelen. Het is oké om te vloeken en in de garage te gaan tieren. Het is oké om op vrijdag frieten of pizza te eten (of drie dagen in de week). Het is oké om te zuchten bij het zien van al die oneindige was. Het is oké om ze ’s nachts bij jou in bed te nemen, omdat je anders een halve nacht wakker bent. Het is oké om een babysit te vragen, zodat jij even wat tijd hebt om weer partner te zijn. Het is oké om ze naar oma en opa te doen en een heel weekend bij te slapen en te Netflixen.

Pick your battles

Wees niet te streng voor jezelf. Pick your battles en kies wat voor jou belangrijk is. Want alles doen, dat lukt niet. Er zal altijd nog was zijn, of dingen die je moet doen in huis. Perfect is toch maar saai, denk ik dan. Wat ik jullie vandaag wil meegeven? Geniet van je kids, want moeder zijn is echt wel een groot voorrecht. De liefde die je voelt voor je kinderen, dat is heel speciaal. En de liefde van hen, die verwarmt je hart.

Genoeg genieten van het nu

Dus als je vandaag één ding doet? Laat het dan knuffelen zijn, of genieten terwijl ze spelen of luisteren naar hun verhalen. Want willen we niet allemaal één ding later? Achterom kijken en hopen dat we genoeg van onze kinderen genoten hebben. Fijne mamadag!

ps: Dan ga ik nu naar mijn kids toe en ze platknuffelen hé! (Die stomme was, zal er morgen ook nog wel zijn)

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

8 reacties

Een reactie achterlaten

%d bloggers vinden dit leuk: