moederschap niet altijd feest
doodeerlijk

Het moederschap is niet alle dagen feest

Wat ik al leerde over het moederschap? Het is niet alle dagen feest.

Het moederschap zoals het is

Had jij je voorgesteld (toen je zwanger was en droomde over die heerlijke baby) dat je eens letterlijk met je handen in de kak zou zitten? Dat je achter een uitzinnige peuter zou hollen en tegelijkertijd een krijsende baby probeerde te kalmeren? Of dat het eerste wat je doet als de kids in bed zitten, een fles wijn opentrekken is?

Het is oké

Wel ik ook niet. Na zes jaar moederschap ben ik wijzer geworden. Alles is al de revue gepasseerd. Van hevige liefde tot grote ergernis. Van grote trots tot vreselijke onmacht. Het is niet erg om dat toe te geven. Nog steeds is het moederschap een grote zegen, maar het is oké om af en toe te zeggen dat het niet altijd op rolletjes loopt. Dat ik er niet altijd van geniet. Soms loopt het hier vierkant en moeten we zoeken naar de handleidingen.

Skippen maar

Het is dus niet alle dagen feest. In tegendeel, soms zijn er van die dagen, die ik gewoon wil skippen. Even doorspoelen tot ik wat minder moe ben, of wat meer geduld heb. Ik ben verre van de perfecte moeder, maar ik doe wel altijd mijn best. En dat is wat telt.

We vieren de goede dagen

Nog even terug naar dat feest. Ik hou van feestjes. En natuurlijk vind ik die koters van mij geweldig leuk. Anders had ik er nooit drie gewild. Dus we vieren de goede dagen en vergeten de minder leuke (gelukkig werkt mijn geheugen wat mee, want na al die zwangerschappen is het soms echt een zeef). En laat ons zeggen die wijn mijn geheugen ook wel wat subjectiever maakt. Als ze in bed liggen denk ik meestal: “Het zijn toch schatjes hé. Hips!”

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

2 reacties

Een reactie achterlaten