Najaarschallenge

Het perfecte weekend

Hoe ziet mijn perfecte weekend eruit? Deze uitdaging ging ik met plezier aan!

Vrijdagavond begint met een aperitief. Dan zet ik wat hapjes op tafel. Later op de avond ga ik naar het koor. Even zingen met verstand op nul, daar word ik altijd kei goedgezind van. Geen betere start voor het weekend!

Zaterdag
Het begin is niet zo moeilijk te bedenken. Mijn kids die allemaal slapen tot 7u. Na al die jaren, is het nog steeds moeilijk om dit tijdstip te halen. De jongste is meestal al om 6u wakker en maakt dan zoveel lawaai dat zijn broers ook wakker worden. Mijn jongens hebben nog altijd niet door dat ze zich kunnen omdraaien en verder slapen. Nee, ze willen zo snel mogelijk aan de dag beginnen! Waardoor ik meestal al om 06.30u in de zetel zit met mijn drie mannen.

Daarna ontbijten we samen. We hangen twee uur in pyjama, want als je zo vroeg opstaat, dan is dat gepermitteerd. We spelen een gezelschapspelletje, of ik lees enkele verhaaltjes voor. De kindjes spelen fijn samen zonder ruzie. Er is zelfs tijd om zonder onderbrekingen in mijn boek te lezen. Vervolgens hijsen we ons in onze kleren en spelen de kindjes in de tuin. Mama trekt haar loopschoenen aan en gaat even een halfuurtje lopen. Zo heeft ze energie om de rest van de dag aan te kunnen.

’s Middags halen we ergens eten, zodat ik niet hoef te koken. Daarna is het tijd voor de middagdut van de jongste. De oudste twee mogen op de iPad. Er is even tijd om te bloggen. Na dat rustmoment, gaan we wandelen. Eerst het bos in, daarna stoppen we bij een speeltuin om te picknicken en genieten we van de zon op onze snoet. Familie of vrienden zijn ook bij de speeltuin. De kindjes leven zich naar hartelust uit, wij hebben wat tijd om bij te praten.

Wat later op de avond komt de babysit en gaan manlief en ik tapas eten. We maken nog een avondwandeling en genieten van de lichtjes in de stad.

Zondag
Vandaag mag ik uitslapen. Manlief staat op met de kroost.
Daarna gaan we op daguitstap. Naar zee of naar de dierentuin. Moe, maar gelukkig keren we terug naar huis. Tenslotte kijken de jongens even tv, lezen we een verhaaltje voor en gaan ze slapen. Dan is er tijd voor ontspanning: Netflix met het verstand op nul. Nog een kwartiertje lezen in bed en daarna een hele nacht doorslapen. Klinkt hemels, niet?

In mijn perfecte weekend is er helaas geen tijd voor huishoudelijke taken, haha. Ook schoolwerk staat niet op de planning ?.

Hoe ziet jullie perfecte weekend eruit?

Deze blog is de zesde blog van de Najaarschallenge van blogboost. Een lijst met de deelnemers vind je hier.

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

10 reacties

Een reactie achterlaten

%d bloggers vinden dit leuk: