hoe is het om drie kinderen te hebben
doodeerlijk

Hoe is het om drie kinderen te hebben?

“Twee kids is al druk, dus hoe gaat het dan met drie kids? Pittig zeker?” Ik krijg die vraag vaak. En telkens zeg ik eerlijk dat het best druk is. Want dat is het ook.

Mijn kids zijn nog klein en ja het is druk

Mijn kids zijn nog klein. Ze komen allemaal redelijk kort op elkaar (Ze zijn nu 6, 4 en 1). Dat wou ik graag zo. Want dat ik altijd al over een derde kind droomde dat was zeker. Natuurlijk kan je zoiets niet altijd plannen, dus ik ben dankbaar dat het bij ons wel lukte. Het leek me geen tof idee om uit de pampers en middagdutjes te zijn en dan weer helemaal opnieuw te beginnen. Maar dat maakt het wel extra druk nu.

het is best druk met drie kinderen

Je hebt altijd wel een arm tekort

Hoe het nu echt gaat? Wel, je hebt altijd een arm of een been tekort. Als je alleen op pad gaat, dan loopt er altijd wel één de verkeerde kant op. Gelukkig is de oudste zes en kan hij al veel dingen zelf. Het is soms ook van moeten, of ze helpen elkaar. Maar ze hebben ook nog veel hulp nodig. Het is hier vaak alle hens aan dek voor schooltijd of na schooltijd om ze op tijd in bed te krijgen. Ik werk bewust halftijds om alles rond te krijgen en mezelf niet voorbij te lopen. Want het huishouden en de eindeloze was vragen ook tijd. Ik heb geleerd om over de rommel te kijken en mijn battles te kiezen. Want alles perfect doen lukt niet. Gewoon is goed genoeg. Gelukkig is mijn man veel thuis en springt hij bij waar nodig is. Soms draait het hier vierkant, maar dat zal bij jullie niet anders zijn.

Gezellige bende

Druk, lawaaierig en luid, dat zijn we zeker. Je hoort ons al van ver aankomen. Met drie kids, is er bijna altijd wel één aan het zeuren of aan het wenen. Manlief en ik hebben onze handen vol en vervelen doen we ons alvast niet. Drie broers, dat zal wat geven later. Maar elke dag ben ik ook blij dat we met zoveel zijn. Het is gezellig en warm zo allemaal samen.

De meeste gezinnen bestaan uit vier

Ook in de maatschappij bestaat een gezin hardnekkig uit vier personen. In een restaurant zijn er heel veel tafels van vier, in veel auto’s krijg je geen drie autostoelen naast elkaar, in een pretpark moet je steeds met twee in een karretje en blijft er één over…

“Maak er dan nog één. Dan is het even.”

Dat zeggen sommige mensen als ik daarover begin. Maar nee, drie is echt wel genoeg. Ik wil gerust nog 10 baby’s krijgen, maar ze opvoeden tot fijne volwassenen dat is veel werk. Daarbij, als je ze alles wil geven dat ze nodig hebben, dan moeten we het bij drie laten.

er is altijd wel eentje aan het wenen met drie kids

Raad ik het iedereen aan?

Zou ik het zo opnieuw doen? Heel zeker! Raad ik het iedereen aan? Dat nu weer niet. Gaandeweg leerde ik om minder te stressen en meer met de situatie te lachen. Dat moet echt, anders word je gek. Door moeder te worden werd ik ook milder voor mezelf. Ik ben geen perfecte moeder, dus perfecte kinderen hoef ik zeker niet. Zolang ze later met plezier en liefde terugdenken aan hun jeugd, ben ik allang tevreden.

Hoe gaat het bij jullie?

Lees ook: Wat je alleen kunt snappen als je drie kinderen hebt

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

12 reacties

Een reactie achterlaten