survivaltips,  tips en trics

Hoe overleef je de vakantie met kids?

Ik ben een gelukzak, ik weet het. Veel tijd samen met de kids. Maar 9 weken is nu net wat te veel van het goede. Want die kleine aapjes zijn best vermoeiend. Ze vervelen zich snel en wat is er nu leuker dan je broer plagen en pijn doen? Of mama haar geduld danig op de proef stellen?!

Ik schreef er vorig jaar al een blog over. Dit jaar wist ik dat het best pittig zou worden met een peuter, kleuter en een baby. Dus bedacht ik wat tips zodat we die vakantie allemaal zouden overleven. Hier komen ze:

 1. Plan iedere dag één activiteit. Dat hoeven geen grootste dingen te zijn. Veel dingen zijn ook gratis, zoals speeltuinen of picknicken. Maar ga iedere dag ergens naartoe. Want kindjes zijn altijd veel flinker buitenshuis!

  IMG_2457
  Op deze kalender van mama baas teken ik wat we elke dag gaan doen. Dit is vooral voor de oudste een grote hulp.
 2. Winkelen met kids? Dat hoeft geen zelfmoord actieplan te zijn. Hier laat ik ze om de beurt dingen zoeken, die ze dan in de kar leggen. Vinden ze leuk en ik weet dat ze steeds terug naar mij (of de kar) komen. Ha!
 3. Ga naar buiten. Vroeger liet ik de hond uit, nu laat ik de kids uit. Laat ze lopen, springen en hun energie kwijt raken. Mat ze goed af, dan slapen ze de volgende ochtend hopelijk wat langer.
 4. Laat ze meehelpen. Maak samen pizza, bak koekjes die je dan kan versieren of laat ze mee groenten snijden. Ze zijn bezig, jullie hebben eten en ze zijn braaf. Dat je keuken daarna ontploft is, dat moet je erbij nemen. Maar ondertussen slaan ze elkaar het hoofd niet in.A345A7B4-73E2-4EED-8E4E-BF5572F240FA.jpg
 5. Zorg voor playdates. Terwijl jij met vriendinnen bijpraat, spelen de kindjes samen. Win, win!
 6. Laat ze eens een dagje kiezen. Want wij beslissen altijd alles voor hen. Een dagje alleen maar hun eigen idee. Geen drama’s of gezeur. Klinkt als heaven.
 7. Geef ze elke dag een halfuurtje exclusieve aandacht. Bouw samen kampen of ga mee in hun spel. Daarna lukt het vast wel om even de was uit hangen of iets nuttigs te doen.

Zo wordt het zeker een topvakantie! Bedank me later maar ?.

Tot gauw,
Mie

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama.

8 reacties

Laat een reactie achter

%d bloggers vinden dit leuk: