kinderboek rond verdriet Vogel is dood
kinderboeken

Kinderboekentip rond verdriet: Vogel is dood

Vandaag heb ik een boek voor jullie om eens op een andere manier te praten over verdriet met jonge kinderen. Wij zijn dol op prentenboeken. Elke avond voor het slapengaan lezen we steeds een verhaaltje voor. Geef toe, kinderboeken vervelen nooit en ze zijn vaak ook ideaal van lengte.

Praten over verdriet a.h.v. een kinderboek

In de herfstvakantie gaan veel mensen naar het kerkhof en ook op school wordt er aandacht besteed aan verdriet. Dit boek leek me dus ideaal om een gesprek op gang te brengen.

Waar gaat het boek over?

Vogel is dood. Gisteren leefde hij nog. Sommige andere vogels moeten een beetje huilen, en dat mag best. Samen huilen is fijn. Dan is het tijd voor de begrafenis. Al zijn vrienden en zelfs de vogels die hem niet zo graag mochten helpen mee. Ze graven een gat. Ze zeggen mooie woorden. Ze missen hem heel erg, en huilen nog wat meer. En daarna? Dan is er thee met wormen. Of met cake, als je geen wormen lust.

Wat vonden wij ervan?

We vonden het een hartverwarmend boek. De tekeningen zijn heel kleurrijk en mooi. Ze zorgen ervoor dat de dood op een warme, lichte manier gebracht wordt. Het kinderboek laat zien wat er gebeurt als iemand gestorven is en dit boek kan een goede aanzet zijn om over dit gevoelige thema te praten. Vaak zeggen we tegen kinderen/volwassen dat ze moeten stoppen met huilen. Maar eigenlijk is daar niks mis mee. Het is zelfs goed om te huilen, anders blijven die emoties maar borrelen.

Als de persoon die je graag ziet doodgaat, dan kan het gemis soms heel groot zijn. De gedachte dat hij/zij verder leeft in ons hoofd en hart, brengt troost. We vonden het dus een erg troostend boek met hartverwarmende gedachtes.

Schrijver en illustrator

Het boek ‘Vogel is dood’ is geschreven door Tiny Fisscher en de mooie illustraties zijn van Herma Starreveld.

Je kan het boek sinds 28 september vinden in verschillende boekenwinkels en ook op Bol.com.

* Dit kinderboek hebben we gekregen van L&M Books. Maar dit doet niets af mijn eigen, eerlijke mening. Dit boek verdient een plaatsje in je boekenkast.
* Deze blog bevat affiliate links.

Meer boekentips: Lees ook De NEE-hoorn en slangzaam

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

6 reacties

Een reactie achterlaten