Vleertje Muis kinderboeken tip
kinderboeken

Kinderboekentip: een interactief boek | Vleertje Muis

Vandaag heb ik een interactief kinderboek voor jullie. Wij zijn dol op prentenboeken. Elke avond voor het slapengaan lezen we steeds een verhaaltje voor. Geef toe, kinderboeken vervelen nooit en ze zijn vaak ook ideaal van lengte.

Vleertje Muis: een interactief kinderboek

Een boek waarbij je kind ook actief dingen kan doen, zoals het boek ondersteboven draaien en er eens echt mee schudden. Zalig toch! Dit kan hier allemaal bij dit boek.

Waar gaat het boek over?

Vleertje Muis kan al heel veel zelf: tandenpoetsen en vliegend poepen, muggenkoekjes bakken (want muggen zijn z’n lievelingseten) en zich verzetten tegen de winterslaap. Hij heeft superoren, scherpe tandjes en hij is vlieg- en fladderkampioen. Zijn vrienden Pad, Egel, Vos en Mot zijn nooit ver weg. Soms heeft deze schattige vleermuis de hulp van zijn lezers nodig: kantel het boek, schud en help Vleertje. Je krijgt er zin van om zelf op-de-kop te hangen. Want ondersteboven zie je meer en is de wereld op zijn mooist.

zie de wereld op je kop

Wat vonden wij ervan?

We vonden het een geweldig boek! Zelfs mijn oudste van 8 jaar moest, net als ik, vaak lachen met de mopjes die in het boek staan. Vleertje heeft ook hele leuke en grappige vriendjes. Er staat zelfs een recept in voor muggenkoekjes, want vleermuizen zijn dol op muggen. Gelukkig kan je de muggen er ook uitlaten, oef!

Mijn jongere zoontjes vonden het dan weer leuk om het boek om te draaien, zodat alles ondersteboven te zien was. Ze moesten ook eens met het boek schudden en vonden dit hilarisch. Zo heeft het boek heel wat in zich om alle leeftijden te boeien. Ook de prenten zijn heel erg mooi en maken het verhaal tot een prachtig geheel. Dat er drie verhalen zijn, is ook mooi meegenomen. Dan kan je eens afwisselen (of ze alledrie na elkaar lezen, want ze krijgen er geen genoeg van 😉

Schrijver en illustrator

Het boek ‘Vleertje Muis’ is geschreven door Susanne Roos en de mooie illustraties zijn van Aniek Bartels.

Je kan het boek sinds begin november vinden in verschillende boekenwinkels en ook op Bol.com.

Of je kan nu ook gewoon nog meedoen met de winactie! Nog tot 23 november kan je reageren op de bloghop en daarna wordt er een winnaar geloot.

* Dit kinderboek hebben we gekregen van L&M Books. Maar dit doet niets af mijn eigen, eerlijke mening. Dit boek verdient een plaatsje in je boekenkast.
* Deze blog bevat affiliate links. Via deze link steun je Miekids.

Meer boekentips: Lees ook De NEE-hoorn en slangzaam

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

Een reactie achterlaten