Leesboeken van BAM
kinderboeken

Kinderboekentip: Leren lezen met BAM!

Vandaag heb ik een nieuwe kinderboekentip voor jullie. Een tip voor beginnende lezers. Want alle begin is moeilijk, zo ook het lezen. Daarom zijn er vanaf nu leuke non-fictie leesboekjes op de markt die vooral de interessewereld van kinderen aanwakkeren.

Leren lezen met BAM!

BAM-boekjes zijn boekjes waarbij je leest over zaken die je écht interessant vindt. Zo ben je gemotiveerder om te lezen en geef toe, weetjes over je favoriete onderwerp, daar krijg je nooit genoeg van.

Waar gaan de boekjes over?

Er zijn zes verschillende thema’s: gamen, voetbal, haaien, paarden, honden en panda’s. Deze onderwerpen behoren tot de leefwereld van de kinderen. Het zijn speelse non-fictieboekjes voor beginnende lezers vanaf zes jaar.

Leesboeken van BAM

Deze drie onderstaande boekjes hebben wij uitgeprobeerd.

Wat vonden wij ervan?

We vonden het leuke boekjes! Mijn middelste zoon zit nu in het eerste leerjaar. Hij kent alle letters en het lezen begint steeds vlotter te gaan. Maar hem motiveren om te lezen, is soms wel een uitdaging. Met deze boekjes was lezen echt fijn. Hij leert graag zaken bij, vooral over haaien en panda’s, dus hij was direct enthousiast. Het enige nadeel is wel dat de boekjes voor echte beginnende lezers nog wat moeilijk zijn. Daarom wisselden we het lezen soms af. De boekjes zijn ideaal vanaf de paasvakantie in het eerste leerjaar. Begin je er vroeger mee? Dan zijn ze nog wat te moeilijk.

interessante boekjes om te leren lezen

De tekeningen zijn heel leuk en mooi om naar te kijken. Dat is zeker een pluspunt! De weetjes zijn vaak grappig en je leert op een toffe manier bij. We hebben ons best geamuseerd samen met deze boekjes. Een leuk mama-zoon momentje.

non-fictie boekjes beginnende lezers

Schrijver en illustrator

De boekjes zijn door verschillende auteurs geschreven en ook verschillende illustratoren werkten eraan mee.

Je kan het boek sinds half februari vinden in verschillende boekenwinkels en ook op Bol.com.
Hieronder vind je enkele linken naar onze drie favoriete boekjes.

* Deze kinderboekjes hebben we gekregen van L&M Books. Maar dit doet niets af mijn eigen, eerlijke mening. Deze boekjes verdienen een plaatsje in je boekenkast.
* Deze blog bevat affiliate links. Via deze link steun je Miekids en verdien ik ook een centje bij.

Meer boekentips: Lees ook De NEE-hoorn en slangzaam

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

2 reacties

Een reactie achterlaten