Net goed kinderboekentip
kinderboeken

Kinderboekentip: Net goed!

Prentenboeken vind ik altijd heel leuk. Mijn kids zijn er ook dol op. Vaak lezen we zo’n prentenboek voor het slapengaan, maar ook overdag tijdens een dood moment vragen ze vaak zelf om een verhaal voor te lezen. Ook in de klas lees ik vaak verhalen voor en de kinderen vinden dat altijd geweldig. Vandaag wil ik jullie het nieuwe prentenboek van Tjibbe Veldkamp voorstellen.

Net Goed- Tjibbe Veldkamp

Tjibbe Veldkamp is een Nederlandse auteur van kinderboeken. Verschillende boeken werden al bekroond. Dit boek ‘Net Goed’ is weer een mooi boek van zijn hand.

Waar gaat het over?

Drie grote monsters plagen drie kleine monsters. Hulp komt uit onverwachte hoek: van de woorden van het verhaal! Zij zorgen voor een zeer originele wending en plagen op hun beurt de grote monsters. Die weten niet wat ze overkomt.

Net goed mooie tekeningen

Een verhaal over plagen

Het boek gaat over plagen. Dat is best een herkenbaar thema om mee aan de slag te gaan met kinderen. Door de tekeningen en het verhaal kunnen er gevoelens en emoties besproken worden. Dit kan op een luchtige manier, maar evengoed kunnen er dieperliggende gevoelens naar boven komen.

Wat vonden wij ervan?

Mijn kids vonden het een grappig boek. Dat de kleine monsters geplaagd worden, is niet zo fijn. Maar gelukkig krijgen ze hulp van de woorden in het boek. De woorden leren de grote monsters op hun manier een lesje. Je ziet de woorden op verschillende bladzijden kriskras door elkaar staan, wat heel origineel is. Het boek brengt een moeilijk thema op een luchtige en grappige manier. De illustraties zijn heel goed gelukt. Het is alsof de monsters echt tot leven komen. Oordeel zelf maar.

Kinderboekentip Net goed

Schrijver en illustrator

De schrijver is Tjibbe Veldkamp en de illustrator is Rachelle Joy Slingerland.
Je kan het boek vinden in verschillende boekenwinkels en ook op Bol.com.
Hieronder kan je het ook aankopen door op de link te klikken.

* Dit kinderboek heb ik gekregen van L&M Books. Maar dit doet niets af mijn eigen, eerlijke mening. Dit boek verdient een plaatsje in je boekenkast.
* Deze blog bevat affiliate links. Via deze link steun je Miekids en verdien ik ook een centje bij.

Meer boekentips: Waar is winter?

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

Een reactie achterlaten