Jip en Janneke voorleesweek kinderboekentip
kinderboeken

Voorleesweek: kinderboekentip Jip en Janneke

Vandaag heb ik een nieuwe kinderboekentip voor jullie. Een goede klassieker zoals Jip en Janneke, maar dan in een nieuw jasje. Het is voorleesweek, dus dit boek is zeker een aanrader. Want voorlezen is leesplezier doorgeven aan jong en oud.

Voorleesweek kinderboekentip Jip en Janneke

Tijdloze verhalen over emoties

Dit boek is bundel waarin emoties centraal staan. Het gaat over plezier, verdriet, angst, maar ook over boosheid en andere emoties. De verhalen van Jip en Janneke zijn heel herkenbaar voor kleuters. Het zijn bovendien korte verhalen, wat ideaal is tijdens de drukke avondspits. We lezen hier elke avond een verhaaltje voor en die van Jip en Janne zijn erg dankbaar, want ze zijn kort. Zelfs als je twee leest, dan valt dit qua tijdspanne heel erg mee.

Waar gaat het boekje over?

Jip en Janneke hebben veel plezier samen. Als ze lekker springen in de regenplassen, of als ze rondjes draaien in de draaimolen. Maar soms wordt een van beiden boos en krijgen ze ruzie. Als er iets naars gebeurt, dan moeten ze ook wel eens huilen. Maar of ze nu ruzie maken, jaloers zijn of zich schamen, al snel hebben ze weer plezier voor twee.

Jip en Janneke kinderboekentip

Wat vonden wij ervan?

We vinden de verhalen van Jip en Janneke altijd grappig. Ze zijn leuk geschreven en heel herkenbaar. Zo zijn ze vaak boos op elkaar, maar vijf minuten later is alles weer goed tussen hen. Net als echte kleuters. We lachen vaak samen met die gekke Takkie en het heerlijke duo. Het is fijn om verhalen waar ik mee opgegroeid ben ook te kunnen doorvertellen aan mijn kinderen.

De tekeningen zijn heel leuk en mooi om naar te kijken. Bij elk verhaaltje hoort nu een leuke tekening. Dat was vroeger niet zo, herinner ik me. De tekeningen zijn nu ook in kleur, wat meer aanspreekt voor de kinderen.

Jip en Janneke kleurenprenten

Schrijver en illustrator

De schrijver is Annie M.G. Schmidt en illustrator is Fiep Westendorp

Je kan het boek vinden in verschillende boekenwinkels en ook op Bol.com.
Hieronder kan je het ook aankopen door op de link te klikken. Voor de snelle beslissers staat het boek nu aan een scherpe prijs van €9,99. Nog tot en met 5 december. Misschien ideaal voor de Sint?

* Dit kinderboekje heb ik gekregen van L&M Books. Maar dit doet niets af mijn eigen, eerlijke mening. Dit boekje verdient een plaatsje in je boekenkast.
* Deze blog bevat affiliate links. Via deze link steun je Miekids en verdien ik ook een centje bij.

Meer boekentips: Bob Popcorn kan niet stoppen met ontploffen

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

Een reactie achterlaten