Kinderen met autisme mogen er zijn op hun eigen manier
autisme zoon

Kinderen met autisme mogen er ook zijn!

Vandaag is het Wereld Autisme Dag. Een dag om meer begrip te vragen voor mensen met autisme. Dat is nu ook mijn wereld geworden, want mijn oudste zoon heeft autisme. Speciaal voor hem daarom deze blog.

Mijn oudste zoon heeft autisme

Ons verhaal gaat al terug van toen mijn oudste naar het eerste leerjaar ging. Hij was zes jaar en het werd elke dag duidelijker dat hij het moeilijk had op school. Teveel prikkels waren lastig voor hem. We zijn direct beginnen zoeken om hem te helpen. We staan overal op wachtlijsten (ja, op sommige nog steeds!), we deden heel wat onderzoeken, bezochten een psychologe en kinesist. Nu gaat het eigenlijk heel goed met hem, omdat hij goed omringd is en we alle hulp opgestart hebben…ja, soms op onze eigen kosten. (Want de wachtlijsten zijn eindeloos, tot mijn grote frustratie!) Maar dat doe je voor je kind.

Ze zijn anders

Onze kids zijn anders dan andere kinderen. Ze houden van een vaste structuur, zijn het gelukkigst als alles hetzelfde blijft. Ze kunnen moeilijk kiezen, houden niet van nieuwe dingen en piekeren veel. Harde geluiden en teveel drukte zijn lastig voor hen. Ze hebben veel angsten en het zijn geen grote slapers. Ze zijn anders, maar ze mogen er zijn. Op hun eigen manier.

Ik heb het er in het begin lastig mee gehad dat mijn zoon autisme heeft. Er zijn nog steeds moeilijke dagen, want autisme gaat niet weg. Je moet ermee leren leven. Maar nu heb ik er vertrouwen in dat het goed komt. Dat hij zijn weg wel zal vinden, met ons als grootste supporters aan de zijlijn.

Mijn zoon is een kei

Het thema van vandaag is een kei voor autisme. Je kan vandaag naar Gent gaan en daar een pin kopen met een bijhorend kaartje voor iemand met autisme.

Wereld autisme dag kaartje met pin

Of je kan een kei beschilderen. Dit allemaal omdat mensen met autisme keien zijn. Op hun manier. Ze zijn niet beter of slechter dan andere mensen. Gewoon anders en dat is oké. Ik beschilderde speciaal voor mijn zoon een kei. Omdat hij in zichzelf zou leren geloven. Want hij is écht goed zoals hij is.

kei voor autisme, je bent goed zoals je bent.

Lees ook: Zit mijn zoon met autisme beter op een aangepaste school?

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

6 reacties

Een reactie achterlaten